У ЗСУ розповіли про стягування російських військ на Херсонщину та їхні проблеми

Російські війська стягуються на окуповані території Херсонської області, проте мають значні проблеми з комплектуванням.

Про це повідомили в управлінні стратегічних комунікацій Збройних сил України.

В СтратКомі ЗСУ зазначили, що активність россійської армії на Херсонському плацдармі була очікуваною. Зокрема, було здійснено дуже невдалу спробу наступу у напрямку Лозової. Маючи обмеження по боєприпасам, ворог, проте, нарощує обстріли.

Протягом останньої доби триває зосередження сил і засобів на Миколаївському та Криворізькому напрямках, що лише підтверджує версію про намір окупантів не лише тримати оборону та блокувати контрнаступ ЗСУ, а й вести контрнаступальні та наступальні дії.

Виходячи з перекидання сил та засобів через Берислав, окупанти мають намір посилити тиск на плацдарм ЗСУ на лівому березі Інгульця, зокрема, в районі Давидів Брід. Минулої доби в цьому напрямку було перекинуто мінімум 60 одиниць техніки.

Також були зафіксовані 203-мм САУ 2С7 «Піон» в районі Херсона, чисельністю «батарея» – 8 одиниць. Також фіксувалася присутність і на правому березі цілого дивізіону артустановок – 18 одиниць.

В управлінні комунікацій ЗСУ повідомляють, що присутність САУ 2С7 «Піон» говорить про те, що противник, по-перше, намагається вийти на якийсь паритет із далекобійною артилерією ЗСУ, по-друге – що готується знищувати укріпрайони.

«У свою чергу, зростання угрупування РОВ на правому березі Херсонської області та відсутність налагодженої системи забезпечення, насамперед у зв'язку з відсутністю повноцінної логістики, необхідної кількості складів, а також регулярним зменшенням складів, перехід до інтенсивних бойових дій у окупантів на цій ділянці фронту може затриматися. 

Або командування РОВ пожене всю цю масу з усвідомленням того, що у них вже через три дні активних дій почне виявлятися і позначатися дефіцит БК. 

Не дивлячись на все вищевикладене, позиція РОВ та їх намір йти у наступ на правому березі Херсонської області є гранично самогубним», – зазначили в СтратКомі ЗСУ.

Пізніше в СтратКомі ЗСУ надали уточнюючу інформацію стосовно додаткових двох БТГр окупантів.

«Давайте всі дружно привітаємо дві БТГр зі складу 810 ОБрМП ТОФ, у зв'язку з втратою боєздатності через втрати та їх виведення із зони бойових дій. 

Як там, на росії говорять на морську піхоту – «чорна смерть»? 

Українські воїни довели, що це швидше добриво для українського чорнозему», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за оцінками британської розвідки, скоро на півдні розпочнеться нова фаза війни


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER