Екс-депутат, чиновники і колишній військовий: СБУ викрила ще шістьох колаборантів

Служби безпеки України встановила особи та зібрала докази злочинної діяльності ще 6 колаборантів, серед яких чиновники, екс-депутат партії "ОПЗЖ" та колишній військовослужбовець ТРО.

Про це СБУ повідомила у своєму Telegram.

Йдеться про двох "топ-чиновників" фейкової влади Маріуполя, трьох «посадових» з так званої «ЛНР» і колишнього керівника об'єктів критичної інфраструктури Херсона, який сьогодні веде активну агітацію на користь загарбників.

Доведено, що всі вони добровільно пішли на співпрацю з ворогом та допомагають Росії у встановленні та підтримці окупаційних режимів на тимчасово окупованих територіях.

"Так, колаборант з Херсона до початку військової агресії Росії обіймав керівні посади на об'єктах авіаційної галузі. Після 24 лютого його мобілізували до тероборони Херсона. Але вже у березні він перейшов на бік ворога і почав виступати із заявами про приєднання Херсонщини до Росії до проросійських медіа", – повідомляють в СБУ.

Крім того, зловмисник неодноразово, звертаючись до українських військовослужбовців, закликав їх скласти зброю та підтримати з Росії. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру в державній зраді, скоєну в умовах воєнного стану.

Ще одна колаборантка добровільно погодилася очолити так звану громадську приймальню руху "Донецька республіка" у Маріуполі. Тепер до її "посадових обов'язків" входить, серед іншого, організація та проведення незаконних виборів та референдуму в українському місті-герої.

Зрадив присязі і депутат Маріупольської міськради від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ". За це окупанти "довірили" йому посаду "заступника голови адміністрації міста Маріуполя" у сфері житлово-комунального господарства.

Підозру від СБУ отримав і фейковий прокурор із Новоайдара на Луганщині.

"Він прийняв від ворога пропозицію обійняти посаду "виконувача обов'язків прокурора Новоайдарського району ЛНР". За лояльність до окупаційної влади зловмисник втратив статус в.о. Тож у новому статусі виносить обвинувальні вироки українським патріотам. Він активно допомагає окупантам переслідувати проукраїнських земляків та придушувати їхній опір окупаційному режиму", – додали у повідомленні.

Відповідатимуть згідно із законом і два "чиновника" окупаційної влади в Луганській області. Одна з них пішла на угоду з ворогом і очолила так зване "територіальне відділення Державної установи – Республіканський центр зайнятості ЛНР у Біловодському районі". Інша погодилася виконувати обов’язки "головного лікаря Сватівської міжрайонної санітарно-епідеміологічної станції ЛНР".

Раніше про підтримку російських окупантів відкрито заявив головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER