У Миколаєві медпрацівника спіймали на продажі водію довідки про відсутність наркотичного сп’яніння

У Миколаєві поліцейські затримали медпрацівника на отриманні хабаря за довідку для водія про відсутність наркотичних речовин в організмі при управлінні автомобілем.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції та в Миколаївській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 32-річний працівник медзакладу вимагав від миколаївця 20 тисяч гривень за вплив на рішення лікаря. За ці кошти він обіцяв сприяти внесенню у висновок експерта даних про те, що на момент керування транспортним засобом чоловік не перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Працівнику медичного закладу повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення іншою особою, поєднане з вимаганням (частина 3 статті 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Раніше про проблему торгівлі фіктивними медичними довідками і корупції при складанні іспиту на посвідчення водія Центр розповідав у розслідуванні «Небезпечна довідка» та відеоблозі «Як купити права у Миколаєві».


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER