Британія планує передати Україні військовий корабель – посол

Британія готується "ближчим часом" передати Україні військовий корабель, і українські військові вже проходять навчання на судні такого класу.

Про це сказав посол України в Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю "Суспільному".

"Ми також відвідували військово-морський корабель, який буде найближчим часом переданий Україні. На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки", – зазначив Пристайко.

Вадим Пристайко не уточнив, про який клас кораблів та моделі йдеться, але побіжно зазначив, що зараз пріоритети України змінилися і потрібні насамперед протимінні кораблі. На уточнювальне запитання, скільки кораблів можуть передати Україні, він сказав, що початково обговорюються два. 

"Два – це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які зараз знаходяться на озброєнні ВМС Її Величності. Вони будуть перероблені і додане спеціальне обладнання, яке потрібне нам. Але у них є більше кораблів того самого класу, і на діючих кораблях зараз проходять навчання наші офіцери", – сказав посол.

Вадим Пристайко нагадав, що Туреччина з початком війни перекрила протоки Босфор і Дарданелли для усіх військових кораблів. 

Раніше повідомлялося, що вперше з початку повномасштабної війни з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER