У військкоматі на Одещині брали по 12 тисяч доларів за ухилення від призову

В одному з військкоматів Одеської області працівники за хабар у 12 тисяч доларів звільняли призовників від проходження служби та обіцяли переправити за кордон із фіктивними документами.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Встановлено, що організував незаконний бізнес громадянин росії.

Один із учасників групи підшукував чоловіків, яким пропонував уникнути мобілізації за 12 тисяч доларів США. За ці гроші йому робили довідку від військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби та подальше зняття з військового обліку. Цей документ дозволяв безперешкодно перетнути кордон.

Продовжуються слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

У рамках розслідування кримінального провадження щодо отримання неправомірної вигоди посадовцем (ч. 3 ст. 368 КК України) перевіряється інформація про причетність до нелегальної схеми працівників військкомату.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, у Миколаєві відомо вже про 18 ймовірних навідників та корегувальників ворожого вогню. Саме місто збираються закрити на декілька днів за тиждень-два, коли закінчиться основна фаза збору врожаю в області.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER