“Адреси вже є”: Кім про пошуки колаборантів у Миколаєві

У Миколаєві відомо вже про 18 ймовірних навідників та корегувальників ворожого вогню. Саме місто збираються закрити на декілька днів за тиждень-два, коли закінчиться основна фаза збору врожаю в області.

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив в ефірі каналу "Настоящее время".

Щодо пошуків колаборантів, які за гроші здають координати російським окупантам, голова ОВА розповів, що з вечора 19 липня на ранок 20 липня на пошту для пошуку та виявлення ворожих навідників вже надійшло 18 заяв. Всі відомості взяті в роботу та обробляються.

"Навідників ми знаходимо щодня. Ми – це Служба безпеки України. Учора було затримано одного молодика, який збирався вступити до військ ЛДНР, як тільки вони [війська РФ] сюди прийдуть. Знайшли його через анонімний телеграм-канал. Хлопець зараз поїде на 9 років у в'язницю", – поділився Віталій Кім.

Голова Миколаївської ОВА додав також, що колаборанти часто не лише наводять вогонь, а й коригують його.

"Для того, щоб влучити в об'єкт, навіть в інститут, потрібні чіткі GPS-координати, куди треба бити. І часто навідники не лише наводять, а й коригують вогонь. Вони коригують вогонь по другій-третій ракеті, коли вже бачать влучили чи ні. Тому ми їх усіх ловимо", – сказав Кім.

Також голова області повідомив, що для того, щоб опрацювати певну кількість адрес, місто закриють на декілька днів, після закінчення основної фази збирання врожаю, тобто за тиждень-два. За його словами, зрадників небагато, але вони завдають багато турбот, адже достатньо одного точного наведення, після чого "багато руйнувань і жертв".

"Ми плануємо опрацювати n-ну кількість адрес, які ми збираємо, групуємо, щоб знайти цих колаборантів. Частина адрес вже є. Ми сподіваємося, що за тиждень ми доопрацюємо його за допомогою тих людей, які хочуть допомогти ЗСУ та здати колаборантів: сусіди, знайомі з проросійською позицією", – додав Віталій Кім.

Нагадаємо, голова Миколаївської ОВА опублікував інструкцію, як отримати 100 $ за інформацію про коригувальників ворожого вогню.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER