Окупанти обстріляли Харків: 23 поранених та троє загиблих

Вранці 21 липня російські окупанти обстріляли один із житлових районів Харкова. Наразі відомо про 23-х поранених, четверо з них у тяжкому стані.

Про це повідомляє прокуратура Харківщини з даними станом на 14:45.

"Встановлено, що 21 липня о 9:30 ранку окупанти обстріляли, попередньо, з реактивних систем залпового вогню "Ураган" зупинку громадського транспорту біля ринку в Київському районі Харкова. Загинуло троє цивільних, ще двадцять отримали поранення. Крім того, російські військові здійснили артилерійський обстріл Салтівського району м. Харкова. Окупанти влучили у житловий будинок. Постраждали троє мирних мешканців", – повідомляє прокуратура.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що росіяни обстріляли виключно цивільні об'єкти.

"Російський ворог б’є виключно по вулицях міста, торгівельних павільйонах, житловій інфраструктурі. Є влучання у житловий будинок, де був розміщений приватний стоматологічний кабінет. Усередині приміщення людей не було", – написав Синєгубов.

Загалом за добу військові РФ обстріляли Харків та населені пункти Чугуївського, Богодухівського, Ізюмського районів області. У результаті було пошкоджено житлові будинки, господарські споруди, сталися пожежі, зокрема, і на полях зі стиглою пшеницею.

Внаслідок обстрілу загинули чотири людини: три особи, зокрема дитина 13 років, у Харкові і 72-річний чоловік у Богодухівському районі області. Поранення отримали 11 осіб: троє – у Харкові, п'ятеро – у Чугуївському районі, двоє – у Богодухівському та одна – в Ізюмському. 

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, "другий день поспіль і приблизно одночасно окупант б'є по зупинках громадського транспорту". 

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 7668 цивільних об'єктів.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER