Секретар РНБО: Україна просить невідкладно надати доступ її представникам до місця падіння ракети в Польщі

Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху її представникам. Зокрема, з Міністерства оборони та Державної прикордонної служби.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

"Виступаємо за спільне вивчення інциденту з падінням ракети в Польщі. Готові передати наявні у нас докази російського сліду. Очікуємо від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений висновок про те, що йдеться про ракету української ППО", – наголосив очільник Радбезу.

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, польські ЗМІ повідомили про влучання двох ракет по території сільського господарства. Внаслідок цього, за даними журналістів, загинуло двоє людей. Після інциденту прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав комітет Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони.

За словами американського президента Джо Байдена, Сполучені Штати мають попередню інформацію, що ракета, яка влучила в польське село Пшеводув неподалік кордону з Україною, була випущена не з Росії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що жодних ракетних ударів по Польщі не було б, якби не вторгнення Росії в Україну.

Президент Анджей Дуда 16 листопада сказав, що в Польщі могла впасти ракета української протиповітряної оборони. Ознак навмисного нападу на країну немає.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER