Цього б не сталося, якби РФ не вторглася в Україну – Сунак про падіння ракет у Польщі

Жодних ракетних ударів по Польщі не було б, якби не вторгнення Росії в Україну.

Про це під час пресконференції в Індонезії на полях саміту G20 заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, передає Sky News.

"Нічого з цього не відбувалося б, якби не вторгнення Росії в Україну. Це жорстока і невблаганна реальність путінської війни. Поки вона триває, вона становить загрозу нашій безпеці та безпеці наших союзників. І поки вона триває, вона буде продовжувати руйнувати світову економіку", – сказав Сунак.

Британський прем'єр додав, що немає "жодної людини у світі", яка б не відчула на собі вплив війни Путіна, а світові продовольчі ринки були серйозно порушені його спробами перекрити поставки українського зерна.

"Зневага Путіна до людського життя буде відчуватися в усьому світі ще багато років", – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи показали удари в Польщі, як швидко може розгорітися війна, він додав, що це може призвести до ескалації конфлікту:

"Польща є вірним союзником Сполученого Королівства, і я хотів би особисто запевнити в тому, що ми твердо стоїмо разом з нею і її народом в цей час".

Говорячи про те, чи може Велика Британія бути втягнута у війну з Росією, він сказав, що важливо "встановити факти".

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, польські ЗМІ повідомили про влучання двох ракет по території сільського господарства. Внаслідок цього, за даними журналістів, загинуло двоє людей.

Після інциденту прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав комітет Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони.

За словами американського президента Джо Байдена, Сполучені Штати мають попередню інформацію, що ракета, яка влучила в польське село Пшеводув неподалік кордону з Україною, була випущена не з Росії. 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER