Дуда: в Польщі могла впасти ракета української ППО, ознак нападу на країну немає

У Польщі у віторок, 15 листопада, могла впасти ракета української протиповітряної оборони. Ознак навмисного нападу на країну немає.

Про це заявив польський президент Анджей Дуда, передає Salon 24.

"Ми мали справу із зіткненням, спричиненим російською стороною. І вона сама винна в тому, що сталося. Ми знаємо, що за 6 км від українського кордону стався вибух, двоє людей загинули. Ми провели зустрічі з прем’єр-міністром щодо безпеки Польщі та вжили конкретних заходів. Немає жодних ознак того, що це був навмисний напад на Польщу", – заявив Дуда.

За його словами, швидше за все на територію Польщі впала ракета С-300 російського виробництва. Проте наразі немає доказів того, що її випустили росіяни.

велика ймовірність того, що це була ракета, яка використовувалася для протиракетної оборони, тобто її використовували Збройні сили України", – додав Дуда.

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, польські ЗМІ повідомили про влучання двох ракет по території сільського господарства. Внаслідок цього, за даними журналістів, загинуло двоє людей. Після інциденту прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав комітет Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони.

За словами американського президента Джо Байдена, Сполучені Штати мають попередню інформацію, що ракета, яка влучила в польське село Пшеводув неподалік кордону з Україною, була випущена не з Росії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що жодних ракетних ударів по Польщі не було б, якби не вторгнення Росії в Україну.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER