Завершено розслідування: ексдепутати Одеської облради викрали 32 баржі вартістю понад 80 млн гривень

Депутати Одеської обласної ради викрали баржі

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування справи про привласнення барж, що належали ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». Головними фігурантами кримінального провадження є двоє колишніх депутатів Одеської обласної ради.

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ, передає Nikcenter.

Злочинну схему депутати Одеської обласної ради розробили ще у 2017 році. У посадовців виник задум на привласнення ліхтерів «Українського Дунайського пароплавства», який вони взялися втілювати в життя. Зокрема, з викрадених суден депутати планували побудувати більші баржі та використовувати для отримання прибутків.

У свої спільники посадовці залучили директора «Українського Дунайського пароплавства», який уклав з компаніями, підконтрольними депутатам, контракти. За угодою, 18 ліхтерів вартістю 44,3 мільйона гривень були передані для фрахту.

Після того як в «Українському Дунайському пароплавстві» змінилося керівництво, депутати Одеської обласної ради переконали директора укласти додаткові угоди про передачу ще 14 ліхтерів на суму в 35 мільйонів гривень.

«Надалі 32 ліхтери перегнали до Турецької Республіки, де їх розібрали та побудували з них 12 барж більшої місткості. Після цього організатори злочину відбуксирували їх в Україну та оформили на підконтрольні компанії», – розповіли в Антикорупційному бюро.

Обвинуваченими у справі є двоє колишніх депутатів Одеської обласної ради, екскерівник ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» та троє фізичних осіб. Наразі розслідування в справі завершено та усі матеріали передають до суду. Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі.

Правоохоронцям вдалося відшукати переобладнані баржі й передати їх в Агентство з розшуку та менеджменту активів.

За інформацією «Суспільного», обвинуваченими у справі є колишні депутати обласної ради Віталій Саутьонков та Віктор Баранський. Вони представляли в обласній раді заборонену політичну партію «Опозиційна платформа – За життя». Через ігнорування викликів слідчих Баранського та Саутьонкова оголосили в розшук.

Нагадаємо, до суду передали справу депутата Одеської обласної ради, який разом зі спільниками «захоплював» бази відпочинку та земельні ділянки. Депутат розробив корупційну схему збагачення. Зокрема, він перереєстровував нерухомість та земельні ділянки, що були у власності держави або територіальної громади. Спільницею чиновника була його дружина та люди з близького і довіреного кола.

баржі, депутат обласної ради, кримінальне провадження, НАБУ, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER