За ексрадника Офісу Президента, причетного до розкрадань з бюджету, внесли заставу 30 млн гривень через 6 годин після обрання запобіжного заходу

Застава за Артема Шило

Вищий антикорупційний суд розглянув клопотання прокуратури про взяття під варту колишнього радника Офісу Президента та керівника департаменту Служби безпеки Артема Шила. Посадовця вважають причетним до розкрадання бюджетних коштів.

Новину повідомили в Центрі протидії корупції, передає Nikcenter.

Правоохоронці підозрюють колишнього посадовця Офісу Президента в керуванні організованою групою, яка привласнила 94,8 мільйона гривень при закупівлі трансформаторів для “Укрзалізниці”. Злочинна група працювала з 2021 року.

Артем Шило разом зі спільниками подбав про те, щоб конкретну компанію визначили постачальником силових трансформаторів. Натомість обладнання закупили за завищеною вартістю. Трансформатори придбали в Узбекистані та доставили до Болгарії, де їх купила приватна компанія під керівництвом громадянина Білорусі, який часто навідується до Росії.

Різницею від отриманих коштів заволоділа злочинна група та витратила на власні потреби. Збитки завдані “Укрзалізниці” оцінили в 94,8 мільйона гривень.

Сьогодні, 4 квітня, суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Сікора розглянула обрання запобіжного заходу Артему Шилу. Його адвокати просили проводити закритий розгляд справи, проте суддя відмовила у клопотанні.

Розгляд запобіжного заходу розпочався ще 3 квітня, однак його перенесли на ранок наступного дня. Прокурори просили взяти Артема Шила під варту з можливістю внесення застави у розмірі 50 мільйонів гривень.

Обвинувачення стверджувало, що посадовець може втекти чи переховуватись від слідства. Окрім того, Артем Шило мав контакти з українськими топ-посадовцями, через що може впливати на них.

Суд таки взяв колишнього радника Офісу Президента під варту, щоправда, з меншим розміром застави – 30 мільйонів гривень. Згодом стало відомо, що фактично через декілька годин після обрання запобіжного заходу за Артема Шила внесли заставу в повному розмірі.

Нагадаємо, ексрадник Офісу Президента під час війни привласнив майже 100 млн гривень на закупівлі трансформаторів. З червня до грудня 2022 року, коли українська енергетика потерпала від російських ударів, посадовець через підконтрольних працівників «Укрзалізниці» змусив обрати компанію.

Раніше повідомлялося, що керівники приватних компаній на Одещині розікрали мільйони гривень під час відновлення енергетичної інфраструктури. Директорів двох приватних компаній підозрюють у привласненні понад 3 мільйонів з державного бюджету. Гроші виділялися на відновлення енергетичної інфраструктури регіону.

антикорупційний суд, запобіжний захід, застава, Офіс Президента, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER