Традиція: на Миколаївщині третій рік укладають багатомільйонні договори на ремонт мосту під Снігурівкою з одним підрядником

 

Служба відновлення інфраструктури у Миколаївській області підписала вже третій договір із київською компанією «Укртрансміст» на капітальний ремонт одного й того ж об’єкту. Загальна вартість робіт з ремонту мосту під Снігурівкою становить вже майже 400 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на дані системи ProZorro.

Йдеться про міст на ділянці 103+696 км регіональної автотраси Р81 Казанка-Снігурівка-Р47. Завершення ремонту мосту, зруйнованого під час бойових дій, дорожники оцінили у 266,6 млн грн. На відкриті торги з’явився лише один учасник – ТОВ «Укртрансміст». Компанія запропонувала виконати передбачені проєктом роботи на 700 тисяч дешевше від очікуваної вартості – за 265,9 мільйонів.

Цікаво, що напередодні, у лютому, аналогічний тендер був скасований замовником. Причиною стало те, що Служба відновлення вирішила, що ТОВ «Укртрансміст» не зумів підтвердити наявність досвіду виконання аналогічних робіт.

Досвід та потрібні документи з’явилися за місяць. Одночасно із підписанням контракту сторони уклали додаткову угоду про відтермінування строку завершення робіт на рік, з жовтня 2024 року на грудень 2025-го.

Ціни та об’єкти компанії «Укртрансміст» на Миколаївщині

Нагадаємо, це вже втретє київська компанія «Укртрансміст» отримує підряд на ремонт мосту на трасі Р81. Перший було надано влітку 2022 року на 186,8 млн грн, без тендеру і за процедурою «Українська визвольна війна». Фактично за цією угодою киянам сплачено 72,9 мільйона. Наступного року «Укртрансміст» одержав контракт на «додаткові роботи» на цьому ж мосту, за яким вже отримав ще 58,9 млн грн.

Наразі вартість ремонту мосту на регіональній трасі зросла одразу втричі.

Оскільки основні підряди «Укртрансмосту» укладені поза тендерними процедурами, кошториси робіт відсутні у ProZorro. Але після оприлюднення останнього договору з’явилася можливість порівняти вартість робіт по «снігурівському» мосту.

Відповідно до договірних цін, «Укртрансміст» у 2024 році знизив вдвічі вартість деяких робіт. Якщо у 2023 році стабілізація ґрунтової основи геотекстильним полотном ГТ.Н.Т-2 коштувала 291 грн за квадратний метр, то у березні 2024 року – вже 121 грн. Також вартість улаштування асфальтоукладчиком шару асфальтобетону товщиною 10 см із суміші на бітумі БНД 50/70 за рік подешевшала із 3,31 тис. грн до 1,49 тис. грн за квадратний метр.

Загалом, за результатами аналізу даних Єдиного веб-порталу використання публічних коштів за допомогою чат-боту Nikcenter, ТОВ «Укртрансміст» вже отримало понад 373 мільйони гривень від Служби відновлення інфраструктури у Миколаївській області протягом 2022-2024 років.

ТОВ «Укртрансміст» зареєстроване у Києві, єдиним власником вказаний Микола Карнаков, директоркою – Ірина Філяєва. У минулому компанія фігурувала у двох кримінальних провадженнях щодо можливого розкрадання бюджетних коштів під час капітальних ремонтів та реконструкцій шляхопроводів у Києві.

«Укртрансміст» почав отримувати на Миколаївщині дорожні підряди лише після початку широкомасштабного вторгнення росіян. Саме цій компанії дісталися засекречені підряди загальною вартістю понад 2 мільярди на створення двох укриттів для енергетичної інфраструктури.

міст, ремонт доріг, Служба відновлення інфраструктури, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER