На Миколаївщині віддали 186 мільйонів на ремонт моста фірмі-фігуранту справ про розкрадання бюджету

 

Служба автодоріг Миколаївської області без конкурсу уклала договір на 186,8 млн грн з київською компанією «Укртрансміст» на капітальний ремонт мосту по регіональній автотрасі Р81 Казанка-Снігурівка-Р47. Компанія фігурує у кримінальних провадженнях про розкрадання коштів із бюджету.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на дані системи РroZorro.

Закупівля проведена без залучення електронної системи і без оприлюднення тексту договору, терміну гарантії та кошторису робіт.

Підрядник – ТОВ «Укртрансміст» – має виконати капітальний ремонт мосту на 103+696 км автомобільної дороги загального користування державного значення Р-81 Казанка-Снігурівка-/Р-47/ з підходами до 20 грудня 2023 року.

Кабмін своєю постановою №1178 дійсно дозволив замовникам в певних випадках на час дії воєнного стану проводити закупівлі товарів, робіт та послуг за кошти бюджету без залучення електронної системи ProZorro. Але до відкриття назагал текстів угод та кошторисів (це має відбутися після скасування воєнного стану) залишаються питання щодо вибору підрядників.

Засновником ТОВ «Укртрансміст» є Микола Карнаков, директоркою – Ірина Філяєва. До Філяєвої директором фірми значився Ігор Карнаков, який в сервісі Youcontrol вказаний як підписант однієї з компаній великої будівельної групи «Альтком» донецького бізнесмена Олександра Тісленко.

Зазначимо, що ТОВ «Укртрансміст» було фігурантом кримінальної справи щодо розкрадання бюджетних коштів при виконанні ремонтів та реконструкцій у Святошинському районі Києва на суму близько 500 млн грн у 2018-2019 роках. Також в грудні 2019 року було відкрито кримінальну справу через можливе розкрадання бюджетних коштів під час ремонту шляхопроводів за договорами між комунальними “Київавтодор” та “Київшляхміст” з “Укртрансміст” на суму понад 650 млн грн.

Центр журналістських розслідувань звернувся до ТОВ “Укртрансміст” з проханням про коментар, але на час публікації відповіді не отримав.

Нагадаємо, Снігурівка була єдиними містом Миколаївщини, яке вдалося захопити російським військам. Місто було звільнено від окупантів 10 листопада, відтоді поступово відбувається відновлення інфраструктури, зокрема зруйнованих під час бойових дій мостів. 29 грудня голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта повідомив про відновлення мосту через Любинське водосховище на трасі Т 15-08, яка з’єднує Снігурівку з Миколаєвом.

За інформацією голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, на трасі Р81 йдуть ремонтні роботи на трьох ділянках, зокрема, відновлюються проїзди біля двох зруйнованих мостів: поблизу смт Березнегувате та на ділянці від Снігурівки до Баратівки.

Нагадаємо, у грудні Служба автодоріг Миколаївської області уклала договір на 131 млн грн з компанією «Ростдорстрой», близькою до мера Одеси Труханова, що підвищило наполовину вартість реконструкції Троїцького мосту на трасі Н-24 біля Вознесенська.

 

Служба відновлення інфраструктури, тендер, укртрансміст


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER