Плюс 130 мільйонів: «Ростдорстрою» доплатять за реконструкцію Троїцького мосту на Миколаївщині

 

Служба автодоріг у Миколаївській області уклала контракт з компанією «Ростдорстрой» вартістю 131,8 млн грн на додаткові роботи з реконструкції ділянки державної траси Н-24 Благовіщенське-Миколаїв (через м. Вознесенськ).

Після цього загальна вартість реконструкції ділянки довжиною 2,6 км включно з так званим Троїцьким мостом подорожчала майже наполовину, з 281 до 413 млн грн, повідомляє  Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію сервісу ProZorro.

Йдеться про ділянку км 183+200 – км 185+800, тендер на реконструкцію якої Служба автодоріг провела ще восени 2020 року. Контракт включає в себе реконструкцію так званого Троїцького мосту через річку Гнилий Єланець поблизу міста Нова Одеса. Договір на 280,9 млн грн одержав «Ростдорстрой», запропонувавши на 2 (дві – ред.) гривні менше, ніж ще одна  «зірка» дорожнього ринку з Одеси, компанія «Автомагістраль-Південь».

Роботи мали бути виконані до 23 травня 2022 року, але через повномасштабну війну завершені не були.

2 грудня голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив про відновлення робіт з реконструкції Троїцького мосту.

– Служба автомобільних доріг в Миколаївській області відновила роботи з реконструкції Троїцького мосту. Наразі там влаштовують основу дорожнього одягу, перехідні плити та водовідвідні лотки. Зазначу, що траса Н-24 Благовіщенське – Миколаїв – стратегічно важлива транспортна артерія Миколаївщини, яка перетинає найбільші міста області, – написав Кім.

Тим часом Служба автодоріг у Миколаївській області лише 23 грудня підписала додаткову угоду, якою продовжує терміни виконання договору на реконструкцію цієї ділянки до 31 грудня 2023 року.

Згідно оприлюдненого фінансового плану, «Ростдорстрой» за цим договором вже мав одержати понад 161 млн грн у 2020-2022 році. На наступний, 2023 рік, заплановані витрати в розмірі 129,8 млн грн.

Водночас Служба автодоріг, без залучення електронної системи і конкурсу, уклала з «Ростдорстроєм» ще один контракт на 131,8 млн грн, на ремонт тієї самої ділянки траси Н-24. Тим самим, у наступному році улюблена компанія миколаївських дорожників має отримати вдвічі більше, ніж передбачено старим тендером.

Необхідність завершення реконструкції Троїцького мосту відстоювали керівники області та місцевої Служби автодоріг ще під час травневого візиту на Миколаївщину куратора «Великого будівництва», заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка.

Як ми повідомляли, за час війни Ростдорстрой зберіг свій статус беззаперечного фавориту дорожнього ринку Миколаївщини. Із загальної суми контрактів обласної Служби автодоріг у четвертому кварталі 2022 року одеська компанія отримала понад половину: 354 із 635 млн грн.

Нагадаємо, номінальним власником ТОВ «Ростдорстрой» зареєстроване угорське комерційне товариство ОТТЕМА, бенефіціарами є Юрій Шумахер та Євген Коновалов. «Ростдострой» входить до великої будівельної групи RDS, яку вважають «групою Труханова», мера Одеси. За даними аналітичної системи YouControl, торік компанія отримала державних контрактів на ремонт доріг на загальну суму 33,5 млрд грн.

міст, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER