Нові автівки, квартири родичів у дорогих ЖК та подарунки від батька-пенсіонера: чим володіють керівники КП «Теплопостачання Одеси»

Директорка комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» Ганна Позднякова під час повномасштабної війни придбала нову автівку за 1,9 млн грн, а її заступник Валерій Єрмак отримав від свого 82-річного батька Леоніда Єрмака 894 тис. грн у якості подарунку. 

Про нові статки очільників КП та нерухомість, записану на їхніх родичів, йдеться в матеріалі Nikcenter “КП «Теплопостачання Одеси»: підприємству – збитки, керівникам –  статки”.

Влітку 2022 року керівниця підприємства Ганна Позднякова придбала автівку Toyota Highlander 2021 року випуску. Судячи з декларації, нова машина обійшлася їй у 1,9 млн грн.

Toyota Highlander 2021 року випуску. Ілюстративне фото

Також Поздняковій належать 24 Біткоїни, вартість яких нині складає понад 66 млн грн. Криптовалюту, як зазначається в декларації, було придбано до початку роботи на посаді директорки КП.

В Одесі керівниця підприємства володіє квартирою та офісом, а її матері Аллі Поздняковій належить нерухомість у житловому комплексі «Омега». Як йдеться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, навесні 2021 року Алла Позднякова отримала у власність трикімнатну квартиру площею 86,6 квадратів у цьому ЖК. У свіжій декларації Ганни Позднякової за 2023 рік зазначається, що квартира перебуває у її користуванні. 

Житловий комплекс «Омега». Фото nikcenter.org

Під кінець 2021-го до трикімнатної квартири матері директорки КП додалася ще одна – однокімнатна на 44,6 квадратів. У цьому ж ЖК Алла Позднякова стала власницею паркомісця, а у червні 2023 року – невеличкого нежитлового приміщення площею 2,7 кв. м. 

Наразі на сайтах з продажу нерухомості ціни на трикімнатні квартири у цьому ЖК стартують від 3,5 млн грн і можуть сягати 5 мільйонів. Однокімнатні вартують в середньому близько 2 млн грн, тоді як ціна паркомісця з аналогічною площею у житловому комплексі «Омега» може сягати 1 мільйона. 

Офіційний дохід Ганни Позднякової на посаді директорки КП протягом останніх трьох років складав приблизно від 500 до 600 тис. грн на рік. У коментарі Nikcenter на підприємстві повідомили, що нерухомість, оформлена на її матір, була придбана до початку роботи Позднякової на посаді. 

«В користуванні директора КП «ТМО» Ганни Позднякової дійсно перебуває нерухомість, що належить її матері — Поздняковій Аллі Олександрівні. Нерухомість була придбана в 2017 році, відповідно, до вступу на посаду Позднякової Ганни Іванівни. Факт користування нерухомим майном відображено в декларації Позднякової Г.І. Переїзд до житла, що перебуває у власності Позднякової А. О., відбувся після того, як в будинок, в якому проживала Позднякова Г. І., влучила російська ракета», – повідомили у відповіді на запит Nikcenter. 

Заступник Ганни Позднякової Валерій Єрмак у своїй декларації про доходи повідомив, що торік отримав від свого 82-річного батька Леоніда Єрмака подарунок у грошовій формі в розмірі 894 тис. грн. Трохи менше – 799 тисяч – батько подарував заступнику директора КП у 2021-му. 

Того ж року Валерій Єрмак придбав нове авто  Toyota RAV-4 Hybrid 2021 року випуску. Судячи з декларації про доходи, автівка обійшлася у 916 тис. грн. Заробітна плата заступника керівниці КП у 2023 році склала лише 335 тис. грн. 

У 2020 році дружина заступника директора комунального підприємства Ауріка Єрмак стала власницею нової квартири в елітному житловому комплексі столиці. Квартира на 77,5 квадратів у ЖК бізнес-класу «Альтер Его» на Печерську наразі коштує в середньому близько 8 млн грн. Валерій Єрмак у своїй декларації зазначає, що житло на момент придбання коштувало трохи більше ніж 3 мільйони. 

Столичний ЖК «Альтер Его». Фото з відкритих джерел

Сам Валерій Єрмак володіє двома квартирами в одеських житлових комплексах. Квартира площею 61,9 квадрати, як у заступника директора «ТМО» на Деволанівському узвозі, станом на 2024 рік може коштувати близько 4 млн грн, про що свідчать оголошення з продажу квартир у ЖК «Замок квітів». 

Належить заступнику директора «Теплопостачання міста Одеси» і ще одна простора квартира на 117 квадратів. Таке житло, розміщене у ЖК на Фонтанській дорозі в Одесі, наразі коштує близько 5 млн грн. 

За даними аналітичної системи Youcontrol, торік КП «Теплопостачання міста Одеси» отримало 147 млн грн збитків. Детальніше про те, як на підприємстві нарікають на збиткові тарифи, а одесити скаржаться на неякісні послуги, Nikcenter розповідає в матеріалі “КП «Теплопостачання Одеси»: підприємству – збитки, керівникам –  статки”.

декларації, Одеські новини


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER