В Одесі ошукали військових та їхні родини на мільйони гривень

В Одесі шахрай надурив військових

Житель Одеси організував шахрайську схему, жертвами якої стали українські захисники та члени їхніх родин. Злочинець зумів видурити понад 3 мільйони гривень

Про це повідомили в Управлінні поліції Одеської області, передає Nikcenter.

Одесит обіцяв військовослужбовцям та учасникам бойових дій безплатне житло від держави та грошову допомогу для облаштування квартир.

«Зловмисник розповідав про наявність у нього зав’язків з необхідними людьми в органах влади, а для підсилення враження на громадян спеціально призначав їм зустрічі у приміщенні однієї з державних установ», – розповіли деталі шахрайської схеми в поліції.

Щоб справити враження на військовослужбовців, шахрай брав у них копії документів, з якими ходив по кабінетах державної установи. Згодом зловмисник повертався до «клієнтів» та запевняв, що вирішив усі питання позитивно.

Однак, люди могли розраховувати на постановку на квартирний облік та відповідно отримання безкоштовного житла лише після сплати певної суми. На банківську картку злочинця військові та їхні родичі перераховували від 2 до 6 тисяч доларів.

Дехто з одеситів, які звернулися до шахрая, таки отримали нібито державну соціальну допомогу. Злочинець з власних коштів виплатив людям 25 тисяч та 163 тисячі гривень. Люди, які встигли отримати так звану «державну допомогу», згодом ділилися інформацією з родичами та знайомими й вони також зверталися до шахрая.

Злочинець запевняв довірливих людей, що через місяць вони отримають безкоштовне житло та грошову допомогу. Проте після сплати коштів переставав виходити на зв’язок. Загалом жертвами шахрая стали 32 людини, які передали зловмиснику 3,6 мільйона гривень.

Підприємливому одеситу повідомили підозру у шахрайстві вчиненому у великому розмірі. Йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, позбавлення волі отримала шахрайка з Миколаївщини, яка «заробляла» на родичах військовополонених. 23-річна мешканка Первомайська у Миколаївській області встигла обшахраювати 76 родин, чиї рідні зникли або перебувають в полоні окупантів. На людському горі зловмисниця заробила чверть мільйона гривень.

Раніше повідомлялося, що в Одесі викрили шахрая, який продавав посади в українських спецслужбах. Іноземець видавав себе за працівника Служби безпеки України та намагався «торгувати» посадами. Шахрай представлявся контррозвідником.

військовий, кримінальне провадження, Одеські новини, шахрайська схема

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER