Суд визнав депутата Олександра Дубінського винним у корупції

Дубінського притягнули до відповідальності

Печерський районний суд Києва розглянув адміністративну справу про притягнення до відповідальності народного депутата Олександра Дубінського за вчинення корупційного правопорушення.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

В серпні та жовтні минулого року Олександр Дубінський звертався з адвокатськими запитами в Міністерство охорони здоров’я та ДБР, намагаючись дізнатися інформацію щодо власних приватних інтересів.

Зокрема, народного депутата дуже цікавила кримінальна справа відкрита за фактом видачі дозволу на виїзд закордон, де головним фігурантом є він.

«Він намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат виступає як підозрюваний», – розповіли в ДБР.

Суд визнав винним Олександра Дубінського у вчиненні корупційного правопорушення. Після того як рішення набере законної сили, ім’я народного депутата внесуть до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або повʼязані з корупцією правопорушення. Наразі політик до 8 квітня перебуватиме під вартою.

Слід зазначити, Служба безпеки вважає причетним Олександра Дубінського до державної зради. Під позивним «Буратіно» нардеп займався інформаційно-підривною діяльністю проти України та входив до складу злочинної організації, що займалася розхитуванням українського суспільства.

Організацію ще у 2016 році створив заступник начальника ГРУ Володимир Алєксєєв. До складу злочинної групи входили два народних депутати та працівник Генеральної прокуратури. Крім Олександра Дубінського російська розвідка також завербувала ексдепутата Андрія Деркача, який перед 24 лютого 2022 року виїхав з України. На росіян працював і колишній прокурор Костянтин Кулик, який наразі переховується від українського правосуддя закордоном.

Нагадаємо, суд арештував майно депутата Дубінського. Печерський районний суд наклав арешт на усе майно народного депутата Олександра Дубінського. Обмеження торкнулися і його матері та колишньої дружини.

Раніше повідомлялося, що нардепу Олександру Дубінському обрали запобіжний захід. Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату, який підозрюється у державній зраді та участі в злочинній організації.

корупція, народний депутат, реєстр корупціонерів, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER