Одеська юридична академія скасувала закупівлю кухонного обладнання за майже 5 млн гривень

Одеська юридична академія закупляла кухонне обладнання

Національний університет «Одеська юридична академія» оголосив тендер на закупівлю кухонного обладнання вартістю 4,7 мільйона гривень. Антимонопольний комітет в тендерній документації знайшов дискримінаційні вимоги.

Про це йдеться в розслідуванні «Наші гроші», передає Nikcenter.

В планах навчального закладу була закупівля чотирьох пароконвектоматів та двох індукційних плит. Проте, ринкова вартість обладнання виявилася майже на мільйон нижчою від оголошеної Одеською юридичною академією.

Одразу двоє учасників надіслали скарги до Антимонопольного комітету щодо порушення навчальним закладом законодавства. Зокрема, товариство «Торговий дім «С-Проф» не влаштувала вимога про обов’язкове розташування сервісного центру саме в Одесі. Фірма вказала, що її сервісні центри знаходяться в Києві та Львові, працівники яких можуть при необхідності приїхати в Одесу та забрати обладнання на ремонт.

Антимонопольний комітет зобов’язав навчальний заклад змінити дискримінаційну вимогу, оскільки замовник не довів необхідності розташування сервісного центру лише в Одесі.

Ще одне товариство «Житомирська торгова компанія» поскаржилося на те, що юридична академія встановила технічні вимоги, яким відповідає лише одна торгова марка. Замовник чітко вказав, що йому потрібен товар саме з такими характеристиками, оскільки інші не зможуть забезпечити відповідну якість.

І в цьому випадку Антимонопольний комітет став на бік учасника та зобов’язав юридичну академію змінити вимоги, адже навчальний заклад не довів існування хоча б двох виробників, продукція яких відповідає технічним вимогам.

Одеська юридична академія спочатку виконала всі вимоги Антимонопольного комітету та 5 березня внесла відповідні зміни, що стосувалися місця розташування сервісного центру і технічних вимог. Однак, 8 березня замовник несподівано відмінив тендер, вказавши про відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів. До 19 березня учасники ще мають можливість оскаржити рішення навчального закладу.

Нагадаємо, в Одеській юридичній академії виявили розкрадання на ремонтах укриттів. В поліції розпочали кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів підрядником під час проведення ремонту підвалів в Національному університеті.

Раніше повідомлялося, що на Одещині скасували тендерів на пів мільярда. Пройшло чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Під час  засідання було виявлено ряд недоречних закупівель.

антимонопольний комітет, закупівля, навчальні заклади, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER