Миколаївський госпіталь ветеранів годуватиме пацієнтів найдорожчою серед лікарень на півдні яловичиною

 

Миколаївський обласний госпіталь ветеранів війни закупив яловичину за найвищою ціною серед усіх бюджетних закладів півдня України.

Ціни на закупівлях мʼяса у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях дослідив Nikcenter

За допомогою платформи bi.prozorro.org журналісти проаналізували закупівлі м’яса з очікуваною вартістю у понад півмільйона гривень. Яловичина була другим за популярністю видом м’яса на публічних закупівлях закладів освіти та медицини цього року. Більшість установ спромоглися придбати яловичину без кістки за ціною у діапазоні 200-250 гривень за кілограм.

Рекорд серед бюджетників встановило КНП «Миколаївський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни», що належить Миколаївській обласній раді. Тут у січні придбали у постачальника ТОВ «Гуд Стор» тонну замороженої яловичини 1 категорії за ціною 331,56 грн за кг без ПДВ. Для порівняння, Одеський медичний університет придбав яловичину по 126 грн/кг – за найнижчою ціною.

Навіть той самий «Гуд Стор» майже одночасно уклав угоду з Миколаївським обласним будинком дитини на поставку яловичини без кісток за ціною 192,5 грн/кг. Обласний будинок дитини знаходиться у 15 хвилинах пішої ходи від госпіталю ветеранів.  

Ціни на яловичину (м’якушеву) на закупівлях Одеської та Миколаївської областей в січні-лютому 2024 р. 

Ціна без ПДВ (грн)ЗамовникПостачальник
331,0КНП «Миколаївський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни»ТОВ "Гуд Стор"
300,0Відділ освіти Василівської сільрадиФОП Пащенко А. В.
245,0КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня»ФОП Іванішин С.О.
230,0ДУ «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім.В.П.Філатова»ФОП Борисов Ю. І.
224,0КНП "Овідіопольська лікарня"ТОВ "ГАВРИЛІВКА"
216,7Відділ освіти Мигіївської сільрадиТОВ «М`ясницький двір»
207,5Комунальне виробниче підприємство по організації харчування у навчальних закладах (Миколаїв)ТОВ "Проект Інвест ХХІ"
195,8Управління освіти Подільської міськрадиФОП Албанська О.З.
192,5КНП «Миколаївський обласний Будинок дитини"ТОВ "Гуд Стор"
105,0Одеський національний медичний університетТОВ "Оптіфуд"

Одеський медичний університет та Миколаївський будинок дитини провели тендери, у яких взяли участь кілька постачальників. А от у всіх 10 торгах на постачання харчів, які провів госпіталь ветеранів, єдиним учасником та переможцем було ТОВ «Гуд Стор». Загалом ексклюзивний постачальник отримав від госпіталя контрактів на 3,5 млн грн.

Однією з причин такої винятковості стала кваліфікаційна вимога до можливих постачальників круп, яєць, капусти та інших продуктів. Госпіталь вимагав надати експертний висновок щодо якості води, «яка використовується на підприємстві». «Гуд Стор» надав документи на питну фасовану воду відомої миколаївської фірми «Таурус». 

«Таурус» продає свою воду за ціною від 3,5 грн/л. Якщо вода за ціною 50 гривень за відро використовується для миття складів, то це дійсно має вплинути на ціну продуктів, що реалізує бюджетникам ТОВ «Гуд Стор». Натомість госпіталь, на відміну від інших замовників, не вимагає від виробника продуктів вказувати та підтверджувати документами якість продовольства і терміни придатності.

КНП «Миколаївський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» очолює депутатка міської ради від партії «Слуга народу» Олена Кузьміна. ТОВ «Гуд Стор» зареєстроване у с. Мішково-Погорілове. Його засновник та директор – Сергій Булкін, депутат Воскресенської селищної ради, колишній очільник Миколаївської міської організації партії «Батьківщина».

Nikcenter звернувся до медзкладу по коментар, аби дізнатися чому там не проводять конкурентні закупівлі і закуповують яловичину за рекордною ціною. Однак у госпіталі надавати коментар телефоном відмовилися, відтак журналісти надіслали запит, відповіді на який на момент публікації матеріалу не отримали. 

Докладніше про те, за якими цінами купували м’ясо заклади освіти та охорони здоров’я у Одеській та Миколаївській областях, читайте у публікації Nikcenter «Бюджетна м’ясорубка».

лікарні, тендер, харчування в школах


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER