Можуть воювати: міністр юстиції запропонував відправляти на фронт корупціонерів

Мобілізація корупціонерів

Міністр юстиції Денис Малюська знову підняв тему мобілізації засуджених. На його думку, законодавство потребує змін, оскільки деякі категорії людей з судимістю виявляють бажання воювати.

Про це міністр повідомив в інтерв’ю «РБК Україна», передає Nikcenter.

Посадовець пропонує спочатку мобілізувати тих, хто вже вийшов з в’язниці або ж ніколи туди не потрапляв. Проте, чинне законодавство забороняє відправляти їх воювати та ставити на військовий облік.

Міністр юстиції пояснив свою позицію тим, що українці з судимістю, які не відбували покарання, не становлять небезпеки. Тому, незрозуміло чому чоловіки не виконують свій обов’язок та не йдуть воювати. Однією з таких категорій є корупціонери.

«Корупціонерів, мені здається, можна спокійно відправляти воювати. Вони часто патріоти, просто патріотизм своєрідний і вони жадібні. Ну не тільки жадібні, але давайте відверто», – заявив Денис Малюська.

Варто додати, міністр юстиції запропонував зміни до мобілізаційного закону, що стосуються можливості мобілізації тих українців, які відбули покарання. Також одним з нововведень може стати надання ув’язненим вибору – мобілізація чи відбування покарання, однак остаточне рішення прийматиме суд.

Упродовж найближчих тижнів комітети Верховної Ради розглянуть правки до мобілізаційного закону, який винесуть на голосування до кінця місяця. Загалом до законопроєкту подали близько 4 тисяч правок. Багато з поданих зауважень мають технічний характер.

Щоправда, в Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки не знають як швидко законопроєкт пройде голосування в сесійній залі. Адже кожен депутат, який подавав правки, зможе поставити їх на голосування. В такому випадку розгляд змін може затягнутися на декілька тижнів.

Нагадаємо, Уповноважений з прав людини розповів про хід розслідування смерті мобілізованого на Одещині. В липні минулого року соцмережі сколихнула новина про смерть в місцевому ТЦК чоловіка, який хворіє на епілепсію. В мобілізованого зупинилося серце в перший день служби.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації. 7 лютого, парламент проголосував за законопроєкт про посилення мобілізації, який вніс Кабінет Міністрів України. Документ передбачає ряд нововведень, що стосуються військового обліку та встановлення інвалідності чоловікам.

корупція, мобілізація, реєстр корупціонерів, судимість, ухилення від мобілізації

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER