Мер Первомайська отримав матдопомогу з бюджету – його дружина придбала землі на понад 3 мільйона

Торік голова Первомайської міської громади Олег Демченко отримував найбільшу зарплатню з-поміж голів ОТГ Миколаївської області. Щомісяця йому в середньому нараховували 146 тис. грн. Крім щомісячних премій від 40 до 80 тисяч, посадовцю також виділили 127 тис. грн допомоги на вирішення соціально-побутових питань. 

Про це йдеться в матеріалі Nikcenter “Яку зарплату отримують голови ОТГ у Миколаївській області”.

Офіційний оклад Демченка склав всього 15,5 тис. грн, однак до нього додалися численні надбавки та премії. У лютому 2023 року місцеві депутати підтримали збільшення премій міському голові до 180% від окладу, а також “святкові” преміальні виплати. 

Крім 127 тис. грн гарантованої допомоги на оздоровлення, міський голова Первомайська отримав ще стільки ж на вирішення соціально-побутових питань. Щоправда, як заявили в міськраді у відповідь на журналістський запит, третину суми перерахували пораненим військовим та родичам полеглих захисників, що неможливо перевірити. 

Відповідь на запит про зарплату та доплати меру Первомайська

Враховуючи інші відрахування та податки, “на руки” мер отримував в середньому 90 тис. грн щомісяця. В кінці року, згідно з даними майнових реєстрів, посадовець придбав автівку Nissan X-TRAIL 2016 року випуску. На Авто.Ріа такі авто наразі коштують близько 700 тис. грн. 

Однак значно дорожче майно з’явилося у власності його дружини Ірини Демченко. Протягом листопада-грудня 2023 року вона придбала загалом 97 га сільськогосподарських угідь. За даними Держгеокадастру, їхня нормативна вартість склала 3,6 млн грн. 

А влітку 2023 року донька мера Анна Юрченко стала власницею новенького Mercedes-Benz G 63 AMG, вартість якого сягає 10 млн грн. 

Ціна придбаного Мерседесу досягає 10 мільйонів гривень. Скріншот з Авто.РІА

Щоправда, ймовірно, чоловік доньки мера – місцевий бізнесмен Олександр Юрченко, власник аграрного підприємства “Благодатненський птахопром”. Цьому підприємству й здає в оренду придбані земельні ділянки дружина Демченка.

Зрештою, на початку 2024 року депутатський корпус проголосував за зменшення премії Олега Демченка до 100% від заробітної платні та прибрав “святкові” надбавки.

Журналісти Nikcenter дізналися, які зарплати, премії та фінансову допомогу отримували 37 голів ОТГ на Миколаївщині протягом 2023 року. Виявилося, що лише п’ятеро з них не отримували матеріальну допомогу на вирішення побутових питань.

бюджетні кошти, мер, Первомайська громада, премії


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER