Скандально відомого суддю ОАСК Вовка визнали таким, що не може здійснювати правосуддя

Суддя ОАСК Павло Вовк

Одіозний суддя Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк намагався отримати посаду судді Верховного Суду. Вища кваліфікаційна комісія суддів розглянула питання відповідності Павла Вовка посаді в Касаційному адміністративному суді.

Про це повідомили в пресслужбі ВККС, передає Nikcenter.

На своєму засіданні Вища кваліфікаційна комісія розглянула питання чи може суддя Павло Вовк здійснювати правосуддя в Касаційному адміністративному суді Верховного Суду. Для скандального відомого представника судової влади висновки були невтішними.

«Комісія вирішила визнати Вовка Павла Вячеславовича таким, що не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду у зв’язку з неявкою в засідання без поважних причин», – зазначили у ВККС.

Тобто, дорога в судді Верховного Суду для Павла Вовка тепер закрита. Хоча, попереду на служителя Феміди ще чекає перевірка на відповідність теперішній посаді. За її результатами ВККС може остаточно надати рекомендацію звільнити одіозного суддю.

Варто додати, в червні 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо зловживань в Окружному адміністративному суді Києва. Одним з підозрюваних є суддя Павло Вовк, а також два його заступники та четверо колег.

Суддів ОАСК вважають причетними до захоплення державної влади та перешкоджання роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Павло Вовк створив злочинну організацію, члени якої зловживали впливом. Головним їхнім завданням було взяття під контроль Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Загалом НАБУ зафіксувало понад 16 тисяч аудіорозмов з кабінетів суддів окружного адмінсуду.

Вкінці 2022 року парламент врешті-решт проголосував за ліквідацію ОАСК, голова якого Павло Вовк перебував під персональними санкціями США.

Нагадаємо, сина судді Окружного адмінсуду Києва розшукують за підозрою у вбивстві. Правоохоронці оголосили в розшук Івана Аблова, який є сином судді Окружного адміністративного суду Києва Євгенія Аблова.

Раніше повідомлялося, що суддю Верховного Суду з російським громадянством поновили на посаді. Київський окружний адміністративний суд розглянув справу колишнього судді Верховного Суду, який очолював Касаційний господарський суд про поновлення на роботі. Богдана Львова поновили на посаді судді та ще й виплатять чималу суму за час «вимушеного прогулу».

Верховний Суд, Вища рада правосуддя, ОАСК, Павло Вовк, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER