На Херсонщині військовий, який не служив, отримав 340 тисяч бойових виплат

На Херсонщині судитимуть начальника медичної служби

Начальник медслужби однієї з військових частин Херсонської області посприяв отриманню бійцем додаткових виплат, поки він перебував на лікуванні. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР, передає Nikcenter.

В листопаді 2022 року керівник медичної служби відправив на лікування військовослужбовця через погіршення його стану здоров’я. Однак, замість того, щоб проконтролювати, скільки боєць перебуватиме на лікуванні,  посадовець військової частини «забувся» про нього.

«Посадовець не вів облік і не складав звітність щодо військовослужбовців, направлених до медзакладів за межі військової частини. А також не проводив з підрозділами звірку облікових даних, не контролював подальшу долю пацієнтів і не доповідав про строк закінчення лікування», – йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань.

Військовий скористався безконтрольністю та повернувся до частини з запізненням на 133 дні, не маючи для цього поважних причин. В період перебування на лікарняному військовослужбовець отримав виплати на 340 тисяч гривень. Проти бійця за самовільне залишення місця служби також відкрили кримінальне провадження.

Натомість начальнику медичної служби висунули обвинувачення в недбалому ставленні до служби, що заподіяло істотну шкоду, в умовах воєнного стану. Посадовцю загрожує до восьми років позбавлення волі.

Варто додати, мобілізованим до лав Збройних Сил України в Одесі у 2024 році планують виплачувати 20 тисяч гривень одноразової допомоги. Відповідні зміни внесли до Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення.

Однак, виплати отримуватимуть лише громадяни, які зареєстровані на території Одеської області. В програмі на це заклали 20 мільйонів гривень, які зможуть виплатити тисячі мобілізованим.

Нагадаємо, начальник штабу однієї з військових частин Миколаївщини незаконно виплатив підлеглим мільйон гривень. Посадовець військової частини у 2022 році нараховував додаткові виплати бійцям за нібито виконання завдань в зоні бойових дій.

Раніше повідомлялося, що ДБР передало до суду справу командира з Миколаївщини, який незаконно нараховував виплат військовим на 4,6 мільйони гривень. Детективи Бюро розслідувань завершили слідство в справі, де головним фігурантом є командир військової частини.

виплати військовим, військовослужбовець, командир військової частини, кримінальне провадження, Херсон

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER