ДБР передало до суду справу командира з Миколаївщини, який незаконно нараховував виплат військовим на 4,6 мільйони гривень

Судитимуть командира з Миколаївської області

Детективи Бюро розслідувань завершили слідство в справі, де головним фігурантом є командир військової частини з Миколаївської області. Офіцер нараховував виплати військовим, які не з’являлися на службі.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР, передає Nikcenter.

Військові, які самовільно залишили місце служби, продовжували отримувати бойові виплати. Командир військової частини, незважаючи на це, нараховував зарплати підлеглим.

«Посадовець був зобов’язаний призупиняти виплати військовим, які самовільно залишили військову частину та вчасно не повернулись до місця служби», – йдеться в повідомленні ДБР.

В результаті дій полковника держава зазнала збитків на 4,6 мільйона гривень. Детективи розпочали процес відшкодування грошей, поки що до бюджету вдалося повернути 650 тисяч гривень.

Посадовцю військової частини висунули обвинувачення в недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки. Справу командира передали до суду, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слід зазначити, з кінця вересня додаткову винагороду почали нараховувати новим категоріям військових. Зокрема, нововведення торкнулися військовослужбовців ракетних військ, артилерії та ППО; військових, які займаються розмінуванням територій; військовослужбовці зі складу командування та штабів; військові за виконання завдань з розмінування територій.

Для військових, які беруть участь в бойових діях, виплати не змінилися і складають 100 тисяч гривень. На такому ж рівні залишаються виплати для військовослужбовців, які отримали поранення на фронті й знаходяться на стаціонарному лікуванні. 100 тисяч гривень також продовжать отримувати родини зниклих безвісти та військовополонених.

На розмір премій для військових впливають звання, посада, тривалість, інтенсивність військової служби та кваліфікація. Загалом грошове забезпечення військовослужбовців включає дві складові – щомісячна виплата та додаткова винагорода.

Нагадаємо, до суду передали справу полковника з Херсонщини. Начальника прикордонного загону на Херсонщині судитимуть за недбале ставлення до служби. Внаслідок його дій держава зазнала мільйонних збитків.

Раніше повідомлялося, що військовим незаконно нарахували 123 мільйони гривень бойових виплат. В Міністерстві оборони провели внутрішній аудит та виявили мільйонні незаконні виплати. Зокрема, додаткові надбавки отримували військові, які не брали участі в бойових діях.

виплати військовим, дбр, командир військової частини, миколаїв, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER