Військовим незаконно нарахували 123 мільйони гривень бойових виплат – Міноборони

Військові отримували незаконні виплати

В Міністерстві оборони провели внутрішній аудит та виявили мільйонні незаконні виплати. Зокрема, додаткові надбавки отримували військові, які не брали участі в бойових діях.

Про це повідомили в пресслужбі Міноборони, передає Nikcenter.

Служба внутрішнього аудиту провела вибіркову перевірку 40 військових частин. За результатами аудиту з’ясувалося, що окремі командири військових частин виплачували додаткову винагороду без будь-яких підстав.

«Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо», – йдеться в повідомленні Міноборони.

Так, військовим, які проходили службу в понтонно-мостовій роті та виконували завдання у Київській області виплачували щомісяця додатково 100 тисяч гривень. Загальна сума переплат у 2022 році склала 6,5 мільйона гривень.

Командир ще однієї військової частини видав наказ про виплату винагороди підлеглим, які виконували різні види завдань в Києві. Як наслідок, з державного бюджету зайво виплатили 60 мільйонів гривень.

Зловживання виникли через те, що командири військових частин на власний розсуд тлумачили поняття «бойове (спеціальне) завдання» та «бойові дії».

В Міністерстві оборони обіцяють відновити справедливість і виплачувати додаткову винагороду лише тим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання та беруть участь в бойових діях. Проте, в Міністерстві обіцяють зберегти право на додаткову винагороду для військових, які виконують завдання в зонах без активних бойових дій. Насамперед це стосується військових у складі груп протиповітряної оборони.

Нещодавно парламент розширив перелік військовослужбовців, які можуть отримувати додаткову винагороду. Зокрема, збільшена винагорода інструкторам навчальних центрів, пораненим, курсантам та строковикам.

Нагадаємо, на Буковині військові замість служби ремонтували будинок командира. Не виконуючи свій військовий обов’язок, чоловіки продовжували отримувати всі виплати, в тому числі й бойові доплати. Їхня «зарплата» щомісяця складала щонайменше 100 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківському центрі соціального комплектування зарахували на військову службу футболістів прикарпатського професійного клубу. Щоправда, футболісти проходили службу фіктивно.

військовослужбовець, командир військової частини, міноборони, перевірка

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER