Отримували 100 тисяч гривень: на Буковині військові замість служби ремонтували будинок командира

Зловживання у військкоматі Чернівців

Командир однієї з військових частин в Чернівецькій області разом з підлеглими сержантом та солдатом організували взаємовигідну схему заробітку. Чоловіки не поїхали в зону бойових дій разом з іншими військовослужбовцями, а залишилися вдома.

Про це повідомили в ДБР, передає Nikcenter.

Командир військової частини доручив підлеглим зробити капітальний ремонт в його будинку. Не виконуючи свій військовий обов’язок, чоловіки продовжували отримувати всі виплати, в тому числі й бойові доплати. Їхня «зарплата» щомісяця складала щонайменше 100 тисяч гривень.

«Начальник оформлював нібито присутність військових на передових позиціях та забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, включно із доплатами за участь у бойових діях», – йдеться в повідомленні ДБР.

При цьому більшість батальйону, в якому б мали проходити військову службу ухилянти, виконує завдання на Сході країни.

Детективи Державного бюро розслідувань провели обшуки та затримали двох військових, які займалися ремонтами. Командир військової частини отримав підозру у перевищенні влади в умовах воєнного стану, а сержант та солдат – підозри в ухиленні від військової служби. Учасникам незаконної оборудки загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Ще один випадок ухилення від військової служби трапився на Львівщині. За вказівкою заступника командира військової частини семеро солдатів будували йому двоповерховий будинок.

Чоловіки не виконували свої обов’язки з оборони та захисту України, натомість працювали на приватному об’єкті, що знаходився у власності командира. Окрім того, посадовець ТЦК організував на території військового містечка роботу магазину, де продавалися продукти, які держава виділяла для військових.

В помешканні заступника командира військової частини провели обшуки. Правоохоронці знайшли документацію та чималу суму коштів в різній валюті. Посадовець військкомату також отримав підозру у зловживанні службовим становищем, наступні 12 років він може провести за ґратами.

Нагадаємо, командир роти охорони в Івано-Франківську отримав підозру від ДБР. В Івано-Франківському центрі соціального комплектування зарахували на військову службу футболістів прикарпатського професійного клубу.

Раніше повідомлялося, що в Дніпрі командир взводу вимагав 600 тисяч гривень від військових. За відмову давати хабар командир взводу погрожував створити перешкоди у проходженні військової служби.

військкомат, злочинна схема, командир військової частини, ухилення від мобілізації, ухилянти

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER