В Херсонській області чоловік хотів купити авто для військових, проте натрапив на шахраїв

Шахрайство на автомобілях в Херсоні

Дедалі частішими стали випадки шахрайства з продажем автомобілів, адже військові постійно потребують на передовій транспортні засоби. На гачок шахраїв попався і мешканець Херсону.

Про це повідомили в поліції Херсонської області, передає Nikcenter.

Чоловік натрапив в інтернеті на оголошення про продаж автомобіля за 266 тисяч гривень. Ціна була досить прийнятною й до того ж так звані «продавці» навіть пропонували доставити авто з іншого міста.

«Через те, що «продавець» сам зголосився доставити автомобіль, чоловік довірився йому та перерахував впродовж двох днів усю суму. Однак автівки так і не отримав», – розповіли в поліції.

Ще однією жертвою шахраїв став 37-річний житель Херсону. Він знайшов оголошення про продаж автомобіля марки «Volkswagen Т5». Однак, після того, як чоловік перевів на вказаний рахунок 164 тисячі гривень, продавець перестав виходити на зв’язок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за обома заявами, наразі триває розшук зловмисників. За вчинення шахрайства в умовах воєнного стану злочинцям загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Слід зазначити, що нерідко шахраї обманювали й військових, які мали намір придбати товари чи техніку для служби. Так, в Миколаївській області 21-річний чоловік розміщував на інтернет-платформах оголошення про продаж мототехніки.

Він пропонував купити мотоцикли, мотоблоки та квадроцикли, хоча насправді не мав в наявності жодної техніки. Однак, після отримання оплати за товар чоловік зникав. Щоб його не викрили правоохоронці, молодий чоловік створив понад 100 акаунтів в соціальних мережах та постійно змінював номера телефонів.

Серед його жертв опинилися військові, які хотіли придбати мототехніку для виконання бойових завдань. Загалом горе-продавцю вдалося ошукати 170 людей на суму 850 тисяч гривень.

Нагадаємо, на Миколаївщині викрили шахрайку, яка обдурювала родини військовополонених. Місцева жителька вирішила заробити на горі та переживаннях сімей, чиї родичі перебувають у полоні. Жінка видавала себе за інтернет-детектива та обіцяла знайти інформацію про військовополонених.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині в’язні організували шахрайську схему. 34-річний засуджений разом з двома співкамерниками вирішив отримати чималий заробіток. Злочинці влаштували аферу, на гачок якої потрапили десятки людей. Шахраї грали на людських почуттях.

автомобілі, військовий, кримінальне провадження, шахрайство, шахрайська схема

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER