Сєнкевич розповів, чи знайшли причетних до викрадення техніки міської ради після того, як на відсутність майна вказали журналісти Nikcenter

Крадіжка в Миколаївській міській раді

На початку лютого 2023 року в Миколаївській міській раді провели інвентаризацію майна і виявили зникнення техніки на 2,8 мільйонів гривень. Поліцією було відкрито кримінальне провадження, розслідування якого триває і досі.

Чи є нові деталі у справі, розповів під час брифінгу 4 січня мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, передає Nikcenter.

Після виявлення нестачі техніки представники мерії не поспішали звертатися із заявою до правоохоронних органів. Чиновники подали заяву про вчинення ймовірної крадіжки лише в кінці березня 2023 року і лише після того, як на її відсутність вказали журналісти Nikcenter.

За словами Олександра Сєнкевича, ніхто з працівників міської ради не причетний до крадіжки майна та нікого слідчі не викликали на допит, оскільки нібито з 26 лютого 2022 року в адміністративній будівлі не було жодної людини. В той самий час мер Миколаєва відмовився розкривати подробиці справи, пояснивши це таємницею слідства.

«Якщо цим займається поліція, слідство доповість по результатах, що це було, як це відбувалось, скільки годин, скільки разів. Ви все дізнаєтесь після того, як буде вирішено питання», – зазначив Сєнкевич.

Мер Миколаєва розповів, що винних у крадіжці техніки покарають, оскільки результати роботи оприлюднять правоохоронні органи й всі жителі міста дізнаються, що відбувалося в цей період в будівлі міської ради.

Слід зазначити, що під час судового розгляду за позовом, ініційованим журналістами Nikcenter щодо відмови в наданні інформації про зарплати та премії мера, представники міської ради пояснювали неможливість оприлюднення доходів чиновників відсутністю комп’ютерної техніки. Нібито на втрачених комп’ютерах зберігалися дані про нараховані заробітні плати працівників.

Щоправда, згодом ця обставина не стала перешкодою для надання відповіді на запит журналістів за рішенням суду, який повністю задовольнив вимоги Nikcenter.

Нагадаємо, суд зобов’язав Миколаївську міськраду оприлюднити дані про зарплати мера та його команди. Міська рада відмовилась надати журналістам дані про заробітні плати та премії, які протягом 2022 року отримувало її керівництво. Однак Nikcenter оскаржив ненадання публічної інформації.

Раніше повідомлялося, що Сєнкевич став послом місцевих кліматичних заходів. Берегові лінії Миколаєва забудовані котеджами, а центральні вулиці обкладають бруківкою, що неодноразово викликало критику з боку екоактивістів і містян. Попри це, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич був обраний до правління Глобальної угоди мерів у якості посла місцевих кліматичних заходів.

кримінальне провадження, миколаїв, Миколаївська міська рада, розслідування, Сєнкевич

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER