Поки в Миколаєві знищують зелені насадження: Сєнкевич став послом місцевих кліматичних заходів

Сєнкевич на саміті в Дубаї

Миколаїв щороку масово втрачає зелені насадження та навіть цілі сквери, на місці яких «виростають» торгові обʼєкти. Берегові лінії міста забудовані котеджами, а центральні вулиці обкладають бруківкою, що неодноразово викликало критику з боку екоактивістів і містян. Попри це, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич був обраний до правління Глобальної угоди мерів у якості посла місцевих кліматичних заходів. 

Про це повідомили в організації Global Covenant of Mayors for Climate & Energy, передає Nikcenter.

3 грудня в Дубаї проходив Всесвітній кліматичний саміт. Завітав на захід і мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, відтепер – у якості члена правління Глобальної угоди він буде послом місцевих кліматичних заходів і представлятиме не лише Україну, але й Східну Європу та Центральну Азію.

«Співпрацюючи з керівництвом GCoM, мер Сєнкевич допоможе розширити можливості містам — працювати в тандемі з національними урядами, щоб не тільки досягти, але й перевершити їхні найамбітніші цілі в рамках Паризької кліматичної угоди», – йдеться в повідомленні організації.

В GCoM вважають, що мер Миколаєва може сприяти запобіганню зміні клімату та втрати біорізноманіття у світі. Олександр Сєнкевич готовий боротися зі світовими змінами клімату, в той самий час як його підлеглі знищують екологію Миколаєва.

Зокрема, міська влада активно роздає зелені зони міста під забудову. Парки та зелені насадження займають лише 4 відсотки території Миколаєва. Незважаючи на це, у 2021 році депутати Миколаївської міської ради відправили на торги під забудову майже два гектари зелених зон. Хоча, перед обранням на посаду Олександр Сєнкевич обіцяв розробити проєкти землеустрою парків та скверів, що унеможливило б їхній дерибан.

Згодом депутати міської ради дійсно проголосували за розроблення проектів землеустрою 18 зелених зон. Однак, за чотири роки жоден з них так і не був втілений в життя. Про те, куди зникають зелені зони в Миколаєві, журналісти Nikcenter розповідали у блозі «В центрі уваги». 

Слід зазначити, що й більша частина прибережної зони Миколаєва забудована котеджами і приватними будинками. Натомість пляжів і місць відпочинку в місті надзвичайно мало. Наприклад, в мікрорайоні Леваневці залишилися вільними лише два виходи до річки. Решта території забудована приватними маєтками. Не краща ситуація на Намиві в районі коси. По документах землю орендує човнова станція «Чайка», хоча в реальності тут будують приватні котеджі, про що розповідається в журналістському розслідуванні Nikcenter «Втратили береги». 

Лише минулого року підлеглі мера Миколаєва вирубали в місті більше 1700 дерев, натомість не висадивши жодного.

зелені зони, мер Миколаєва, миколаїв, національний парк, саміт, Сєнкевич, сквери

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER