У минулому році в Миколаєві вирубали понад 1700 дерев – натомість не висадили жодного

У Миколаєві протягом 2022 року загалом було знесено 1725 дерев. Замість знищених зелених насаджень не висадили жодного.

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо із відповіді комунального підприємства «Миколаївські парки» на інформаційний запит.

Найбільше дерев було видалено в Інгульському районі – 793, у Заводському районі зрубали 565 дерев, у Центральному – 353 дерева і у Корабельному районі – 14. У відповіді комунальників йдеться, що видаленням всіх дерев у Миколаєві протягом року займалися лише три підрядники – ТОВ “Нікенергомонтаж” та два ФОПи – Олена Замроцька і Іван Негура.

У КП “Миколаївські парки” запевняють, що фахівці обстежили всі дерева та прийшли до висновку, що їхній стан – незадовільний. Та, переконують, всю деревину направили на потреби ЗСУ. 

Центр журналістських розслідувань звернувся до директора КП “Миколаївські парки” Дмитра Чучмая із питанням чому у Миколаєві, попри значну кількість знищених дерев, не висадили жодного. Чиновник заявив, що причиною цьому стала відсутність стабільного водопостачання. Відповідаючи на питання, чи буде висаджено нові дерева у цьому році, він сказав, що можливо, але за умови наявності води для поливу.

«На сьогоднішній день ви бачите, що відбувається і знову ми сидимо без води, тому поливати поки немає чим», – сказав Чучмай. 

Нагадаємо, КП «Миколаївські парки» оголосило ще один тендер на 4,8 млн грн: на викорчовування 840 пнів, обрізку 200 дерев та знесення 2200 кубометрів дерев у місті. Видалятиме дерева в Миколаєві протягом цього року зокрема і ФОП Іван Негура, який за три роки участі у держзакупівлях отримав від КП «Миколаївські парки» та департаменту ЖКГ підрядів на суму близько 70 млн грн.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER