В Херсоні затримали бухгалтерів, які нараховували зарплату окупантам

Колаборантки з Херсона

Двоє жительок Херсона отримали підозри в колабораціонізмі. Вони працювали бухгалтерами у так званому “окупаційному департаменті міста”.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Місцеві жительки після захоплення Херсона влаштувалися на роботу до так званого «государственного казенного учреждения «централизованная бухгалтерия образовательних учреждений, подведомственних департаменту образования и науки Херсонской области».

До їхніх обов’язків входило нарахування зарплати працівникам окупаційного органу.

«Обидві, зайнявши аналогічні посади «бухгалтера отдела питания», займались нарахуванням та виплатою заробітної плати співробітникам установ, що створені окупаційною владою у сфері освіти», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Правоохоронцям вдалося викрити зрадниць. Їм загрожує позбавлення волі до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Варто додати, Служба безпеки України викрила колаборанта, який обіймав посаду в Херсонській обласній військовій адміністрації. Під час окупації міста чиновник встиг попрацювати на окупантів, а після звільнення Херсона влаштувався на роботу в обласну адміністрацію.

Зрадника призначили «старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру». До обов’язків колаборанта входило фабрикування справ проти патріотично налаштованих мешканців Херсона.

Під час окупації міста зрадник навіть встиг з’їздити до Москви «підвищити свою кваліфікацію». Після визволення Херсона колаборант спочатку причаївся, а згодом влаштувався на роботу. Вдома в посадовця знайшли російські накази та інструкції, а також документи про проходження стажування в Москві.

Нагадаємо, чоловік, який співпрацював з російськими окупантами і доносив на мешканців Херсонщини, отримав 15 років ув’язнення. Житель Білозерської територіальної громади добровільно погодився співпрацювати з окупантами та “здавав” росіянам українських патріотів. За його орієнтуваннями, російські військові проводили обшуки, застосовували до людей психологічний та фізичний тиск.

Раніше повідомлялося, що зрадникам з Херсону, які працювали на окупантів, присудили 12 років тюрми. Колаборанти під час окупації Херсона погодилися працювати на росіян та обійняти посаду в так званому «министерстве внутренних дел Херсонской области».

державна зрада, колабораціонізьм, кримінальне провадження, підозра, Херсон

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER