Суддя, який збив насмерть військового, просить відправити його в ЗСУ

Справа судді Тандира

Голова Макарівського районного суду Олексій Тандир, який напідпитку врізався у блокпост в Києві, зробив гучну заяву. Як виявилося, служитель Феміди є офіцером запасу.

Про це суддя повідомив під час засідання Святошинського суду Києва, передає Nikcenter.

Олексій Тандир вимагає змінити запобіжний захід та випустити зі слідчого ізолятора. Суддя подав відповідне клопотання, в якому просить відправити його до лав Збройних Сил України. Така можливість дійсно передбачена Кримінально-процесуальним кодексом, її запровадили після початку повномасштабного вторгнення.

В той самий час Олексій Тандир наголосив, що він є офіцером запасу і військову службу має намір проходити у складі бойової частини, а не в тилу. На думку судді, він не принесе жодної користі державі, якщо сидітиме в СІЗО.

У відповідь на клопотання Тандира прокурор зазначив, що він поки що не бачив заяви судді і йому нічого невідомо про військові звання підсудного.

Слід зазначити, Олексій Тандир ще буквально декілька тижнів тому заявляв, що має серйозні проблеми зі здоров’ям. Нібито в березні він отримав перелом черепа, а у 2019 році – перелом хребта. Суддя просив прокурора зважати на його проблеми зі здоров’ям.

Однак, Святошинський суд Києва продовжив запобіжний захід Олексію Тандиру та надалі залишив його під вартою. Суддя перебуватиме в слідчому ізоляторі до 17 лютого 2024 року. Окрім того, було арештовано майно Тандира, а саме земельну ділянку на території Київської області та грошові кошти. Відповідно до електронної декларації суддя має на рахунках 293 тисячі гривень та 25 тисяч доларів.

Розслідування в справі смертельного ДТП завершено та справу передано до суду. Родина загиблого нацгвардійця  поки що не отримувала допомоги від Олексія Тандира.

Нагадаємо, суддя, який збив на смерть військовослужбовця в Києві, встиг переоформити все майно на дружину. Суддя Тандир, який спричинив смертельну ДТП з нацгвардійцем на одному з блокпостів Києва, схоже хоче уникнути виплати компенсацій рідним військового. Суддя Олексій Тандир, перебуваючи за ґратами, встиг розлучитися з дружиною, а згодом і переписав на неї все майно.

Раніше повідомлялося, що у Києві голова суду на блокпосту збив на смерть військового. Смертельна ДТП трапилася в ніч на 26 травня у столиці. Голова одного з районних судів Київської області напідпитку збив нацгвардійця. Від отриманих травм військовий помер на місці.

ДТП, запобіжний захід, ЗСУ, нацгвардія, суддя

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER