Брифінг без журналістів та незручних запитань: миколаївський прокурор прозвітував про правопорушення у сфері закупівель

Брифінг про закупівлі в Миколаєві

Перший заступник очільника Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко влаштував так званий «брифінг», на який не запросили жодного представника засобів масової інформації. При цьому про захід окрім Миколаївської ОВА та прокуратури нікому не було відомо.

Про це повідомляють «НикВести», передає Nikcenter.

Головною темою брифінгу був звіт про виявлені правопорушення у сфері закупівель в Миколаївській області. Організатором заходу виступила обласна військова адміністрація.

В мережі опублікували відео брифінгу під назвою «Реагуємо згідно із законом!”: прокуратура про правопорушення у сфері публічних закупівель». Хоча в реальності на заході виступила лише одна особа, прокурор Денис Фальченко сухо зачитав з листочка інформацію про поточну діяльність органів прокуратури.

Офіційно ні організатор заходу, ні пресслужба Миколаївської обласної прокуратури не повідомляли про майбутній брифінг. В ОВА прокоментували ситуацію та зазначили, що надали майданчик, а спікер самостійно вибирав у якому форматі він виступатиме. Прокурор вирішив провести брифінг у вигляді монологу.

В пресслужбі Миколаївської ОВА згодом знайшли виправдання та пояснили ситуацію тим, що невірно назвали формат заходу. Насправді це був коментар представника прокуратури про порушення у сфері закупівель. Наприклад, Служба безпеки України обмежилася цифровим форматом з текстовим варіантом.

Варто додати, з жовтня при обласних військових адміністраціях почали працювати робочі групи «Прозорість та підзвітність», головним завданням яких є висвітлення діяльності державних органів. Якщо в Одесі за результатами засідань робочої групи скасовуються необгрунтовані закупівлі, в Миколаєві її робота практично непомітна.

Нагадаємо, в «Миколаївводоканалі» взялися за підвищення ефективності закупівель. Мер Олександр Сєнкевич затвердив склад робочої групи, що займатиметься розробкою внутрішніх документів для врегулювання закупівельних процесів. Загалом зміни в документах стосуватимуться затвердження типових форм договорів, обов’язкового оприлюднення в Prozorro.

Раніше повідомлялося, що дві компанії з Миколаєва оштрафували за змову під час закупівель. Антимонопольний комітет оштрафував товариства «Українська Вугільна Компанія» та «Миколаїв-Вугілля». Компанії допустили порушення під час участі в закупівлях протягом 2016-2017 років.

закупівля, звіт, Миколаївська ОДА, обласна прокуратура, порушення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER