Суддя, який збив на смерть військовослужбовця в Києві, встиг переоформити все майно на дружину

Справа судді Тандира

Суддя Тандир, який спричинив смертельну ДТП з нацгвардійцем на одному з блокпостів Києва, схоже хоче уникнути виплати компенсацій рідним військового. Суд не встиг накласти арешт на майно служителя Феміди.

Про це повідомляє «Суспільне», передає Nikcenter.

Суддя Олексій Тандир, перебуваючи за ґратами, встиг розлучитися з дружиною, а згодом і переписав на неї все майно. Це значно ускладнить виплату збитків родині нацгвардійця.

Так, 4 грудня суд мав розглянути питання накладення арешту на нерухомість та рахунки судді. Однак, адвокати Тандира відклали розгляд справи, оскільки нібито брали участь в іншому засіданні. Своєю чергою адвокати обвинуваченого стверджують, що потерпілі не можуть визначитися зі своєю позицією. Навпаки створюють інфопривід, щоб всі про це говорили.

Варто додати, Олексій Тандир очолював Макарівський районний суд Київської області. В ніч на 26 травня він на великій швидкості врізався в блокпост у столиці й збив нацгвардійця. На момент аварії суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння, що згодом підтвердила експертиза.

Спочатку Олексій Тандир намагався підробити результати експертизи й здав замість сечі слину та воду. Тому, в судді не знайшли підтверджень вживання алкоголю. Згодом дослідили слину, що показало абсолютно протилежні результати.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю від виконання обов’язків. Олексій Тандир ось вже більше пів року перебуває в СІЗО. Однак, всупереч цьому продовжує отримувати зарплату у розмірі 63 тисяч гривень щомісяця. Після відсторонення від посади йому перестали виплачувати надбавки за вислугу років та за науковий ступінь. Раніше зарплата Олексія Тандира складала приблизно 100 тисяч гривень. З березня по травень 2023 року як суддівську винагороду він отримав 305 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Києві голова суду на блокпосту збив на смерть військового. Смертельна ДТП трапилася в ніч на 26 травня у столиці. Голова одного з районних судів Київської області напідпитку збив нацгвардійця. Від отриманих травм військовий помер на місці. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння.

Раніше повідомлялося, що на Черкащині попрощалися з військовим, якого на блокпосту збив суддя. В Тальному Черкаської області пройшло прощання з нацгвардійцем Вадимом Бондаренком. Він став жертвою у смертельній ДТП за участю київського судді Олексія Тандира.

арешт майна, ДТП, кримінальне провадження, нерухоме майно, суддя

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER