В Одеському університеті, що постраждав від уламків ракет, проведуть капітальний ремонт за 31 млн гривень

Капітальний ремонт Одеської політехніки

Під час однієї з ракетних атак на Одесу суттєво пошкодилась будівля Національного університету «Одеська політехніка». Вибухова хвиля від падіння уламків російських ракет вибила більшу частину вікон в навчальному закладі.

Передає Nikcenter.

Як стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, національний університет оголосив тендер на проведення капітального ремонту. Адже внаслідок російської атаки 14 корпусів залишилися без вікон. В ту ніч ворог атакував обласний центр чотирма ракетами «Калібр».

Капітальний ремонт «Одеської політехніки» включатиме аварійно-відновлювальні роботи, утеплення фасаду та внутрішні роботи. Загалом переможець тендеру отримає 31 мільйон 916 тисяч гривень. Аукціон запланований на 20 листопада.

Варто додати, масштабна ракетна атака Одеси відбулася в ніч на 14 червня. Під час повітряного бою з ворожими ракетами, їхні уламки впали на бізнес-центр та зруйнували будівлю. Вибухова хвиля пошкодила й університет «Одеська політехніка», заклади харчування, житловий комплекс та магазини в середмісті Одеси.

Ймовірніше за все, ворог мав намір атакувати будівлі Одеської обласної військової адміністрації та управління Одеського муніципалітету. Одна ракета влучила у склад торговельної мережі та знищила тисячу квадратних метрів приміщення. Троє працівників торговельної мережі загинули на місці, ще семеро отримали поранення.

Також суттєвих пошкоджень зазнав Музей цікавої науки. Частина приміщення вигоріла та посічена уламками скла. На жаль, деякі експонати повністю втрачено, проте ж більшість ще раніше вивезли на зберігання до інших міст.

Загалом до 24 лютого 2022 року в Україні працювали п’ять музеїв науки. На сьогодні, два з них зруйнували російські загарбники. Перший музей росіяни знищили під час окупації Маріуполя.

Нагадаємо, Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова в Миколаєві закупив послуги з обстеження технічного стану будівельних конструкцій та виготовлення проєктно-кошторисної документації. Загалом на послуги, які передуватимуть реконструкції вишу, витратять майже 3,3 млн грн.

Раніше повідомлялося, що в Одеській юридичній академії виявили розкрадання на ремонтах укриттів. Ремонтні роботи проводило приватне підприємство «Київспецбуд». До розкрадання бюджетних коштів причетні службові особи підрядника та юридичної академії.

закупівля, Одеські новини, ремонтні роботи, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER