Відновлення зруйнованої будівлі університету кораблебудування в Миколаєві: на обстеження і виготовлення проєктів витратять понад 3 млн грн

Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова в Миколаєві закупив послуги з обстеження технічного стану будівельних конструкцій та виготовлення проєктно-кошторисної документації. Загалом на послуги, які передуватимуть реконструкції вишу, витратять майже 3,3 млн грн

Про це свідчать дані системи Prozorro, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

На виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції корпусу вишу за адресою вул. Героїв України, 9 запланували витратити 1, 498 млн. Трохи менше – 1, 496 млн грн – на документацію для сусіднього корпусу за адресою вул. Героїв України, 9А. Інформацію про закупівлі опублікували 26 травня, водночас проводили їх без застосування електронної системи Prozorrо і без конкурсів. 

Згідно з договорами, роботи з виготовлення проєктів для майбутньої реконструкції будівель підрядник має виконати до кінця жовтня 2023 року.

Наслідки ворожого ракетного удару влітку по університету ім. адмірала Макарова
Понівечені аудиторії, в яких раніше здобували освіту студенти
Від ударної хвилі в будівлі навчального закладу повилітали вікна

Також у лютому в НУК імені Адмірала Макарова закупили послуги з технічного обстеження конструкцій університету – на це витратили ще 300 тис. грн.  Тоді підрядник зобов’язався обстежити будівлі для визначення технічного стану конструкцій, оформити звіт та розробити документацію з виконання послуг по демонтажу конструкцій.

В усіх трьох випадках підряди дісталися ТОВ  “УКРМАЖОР-ДОМ”. Компанія зареєстрована в Миколаєві з грудня 2007 року, керує нею Гециу Олексій. Раніше фірма вже отримувала підряди від департаменту ЖКГ та управління капітального будівництва Миколаївської міськради. 

Цікаво, що лише за половину 2023 року “УКРМАЖОР-ДОМ” заробив на державних тендерах в рази більше, ніж за 15 років своєї роботи. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, у поточному році фірма отримала підрядів на 4,6 млн грн, тоді як у попередні роки найбільше отримувала замовлень за бюджетний рахунок на 1,5 млн грн за рік. 

Як відомо, торік російські військові нещадно обстрілювали миколаївські заклади освіти, зокрема університети. Від ворожих ударів постраждали три найбільші вищі навчальні заклади міста: НУК ім. адмірала Макарова, МНУ ім. В.О. Сухомлинського та ЧНУ ім. П. Могили, по якому окупанти завдавали ударів двічі. 

Центр журналістських розслідувань дослідив, які ще цивільні об’єкти зруйнували чи пошкодили росіяни обстрілами та зібрали цю інформацію на інтерактивній мапі, щоб показати наочно, яких масштабних руйнувань зазнала Миколаївщина. 

відбудова, ворожі обстріли, миколаїв, навчальні заклади, реконструкція

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER