В Міністерстві оборони замовили обкладинок на 20 мільйонів гривень

Новий тендер Міноборони

В Міністерстві оборони оголосили новий тендер на десятки мільйонів гривень. Відомство планує закупити обкладинки для особових справ, щоправда, їхня вартість вражає.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Міноборони замовило 7 тисяч обкладинок. Загальна вартість закупівлі склала 20 мільйонів 376 тисяч гривень. Як вказано в системі Prozorro, відомство закупить обкладинки для особових справ осіб молодшого і старшого офіцерського складу, а також осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Одна обкладинка обійдеться державному бюджету у 2,9 тисячі гривень, що значно перевищує ринкові ціни. В тендері взяли участь двоє учасників – Київська поліграфічна фабрика «Зоря» та комунальне підприємство «ЖККГВ “Полісся” ЖОР». Перемогу отримала поліграфічна фабрика.

Варто додати, в Міністерстві оборони не так давно виник скандал з закупівлею курток для військових. Ще у 2022 році відомство уклало контракт з турецькою фірмою на поставку зимового одягу. Ціна на той час була прийнятною – 86 доларів за одну куртку.

Проте, з’ясувалося, що до України поставили не зимові, а літні військові куртки. Під час транспортування зросла і вартість одягу. За умовами тендеру Міністерство закупляло 4900 курток за 142 тисячі доларів.

В результаті за майже 5 тисяч курток з державного бюджету заплатили 421 тисячу доларів. З невідомих причин куртки з камуфляжних «перетворилися» на зимові повітрозахисні. Тодішній міністр оборони Олексій Резніков назвав журналістське розслідування маніпуляцією та наголосив, що інформація не відповідає дійсності.

Після неодноразових скандалів із закупівлями в Міністерстві оборони створили Департамент з питань запобігання корупції. Українці у випадку виявлення зловживань чи корупції можуть повідомляти про це новому Департаменту.

Нагадаємо, Міноборони намагалося закупити для ЗСУ неякісні продовольчі набори на сотні мільйонів гривень. У Міністерстві мали намір придбати набори продуктів харчування, які не відповідали встановленим нормам і відповідно вони не могли задовольнити потреби військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що військовим незаконно нарахували 123 мільйони гривень бойових виплат. В Міністерстві оборони провели внутрішній аудит та виявили мільйонні незаконні виплати. Зокрема, додаткові надбавки отримували військові, які не брали участі в бойових діях.

виплати військовим, закупівля, міноборони, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER