Нові порушення: Антимонопольний комітет зацікавився роботою «Миколаївської ритуальної служби»

Порушення в Миколаївській ритуальній службі

В комунальному підприємстві «Миколаївська ритуальна служба» виявили порушення законодавства. Адміністративна колегія Антимонопольного комітету відкрила справу.

Про це повідомили в Південному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України, передає Nikcenter.

Всупереч вимогам закону «Миколаївська ритуальна служба» подала неправдиву інформацію на вимогу Антимонопольного комітету. В роботі комунального підприємства адміністративна колегія АМКУ побачила ознаки порушення закону про захист економічної конкуренції.

«У зв’язку з розглядом справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, яке стосувалося ринку надання ритуальних та суміжних з ними послуг (з урахуванням поширення на території України COVID-19)», – йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету.

Відділення комітету проводило збір документів, тому направило запит в «Миколаївську ритуальну службу». Однак, комунальне підприємство надіслало відповідь на 11 днів пізніше вказаного терміну. Натомість частина інформації  наданої ритуальною службою, виявилася ще й неправдивою.

Варто додати, весною поліція провела обшуки на території комунального підприємства в рамках розслідування шахрайства. Правоохоронців цікавили документи «Миколаївської ритуальної служби» за 2021-2022 роки.

Обшуки пройшли також на кладовищі та в помешканнях головних фігурантів справи. За версією слідства працівники комунального підприємства організовуючи поховання незаможних жителів Миколаєва та військовослужбовців присвоїли бюджетні гроші. Зокрема, перевірялася причетність ритуальної служби до махінацій з державними виплатами призначеними для поховання певних категорій місцевих жителів.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет виявив порушення в роботі Миколаївської ритуальної служби. Комунальне підприємство Миколаєва за власною ініціативою встановлювало значно менший термін договору, ніж передбачено законодавством. При цьому робота на ринку неможлива без укладення відповідного договору з ритуальною службою.

Раніше повідомлялося, на чому заробляють похоронні фірми Миколаєва. Ритуальна сфера є однією з найбільш криміналізованих і корумпованих у Миколаєві. Жорстке суперництво між похоронними компаніями йде за кожного померлого, скочуючись, часом, до відвертого криміналу.

антимонопольний комітет, миколаїв, підприємство, порушення, ритуальні послуги

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER