Антимонопольний комітет виявив порушення в роботі Миколаївської ритуальної служби

Порушення в Миколаївській ритуальній службі

Антимонопольний комітет встановив порушення закону в роботі «Миколаївської ритуальної служби». Комунальне підприємство не дотрималося законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомили в пресслужбі Південного міжобласного територіального відділення АМКУ, передає Nikcenter.

В «Миколаївській ритуальній службі» не дотримувалися порядку укладення договорів у сфері ритуальних послуг. А саме комунальне підприємство Миколаєва за власною ініціативою встановлювало значно менший термін договору, ніж передбачено законодавством.

При цьому робота на ринку неможлива без укладення відповідного договору з ритуальною службою. Адже лише служби вирішують питання про допуск на ринок компаній, які мають намір надавати ритуальні послуги.

«З метою безперешкодного доступу на цей ринок змушені долати адміністративний бар’єр та погоджуватися з вигідними для КП ММР «Миколаївська ритуальна служба» та невигідними для них умовами, що висуваються КП ММР «Миколаївська ритуальна служба» під час укладання договору про надання ритуальних послуг (зокрема, щодо терміну його дії)», – йдеться в повідомленні АМКУ.

В Антимонопольному комітеті рекомендували «Миколаївській ритуальній службі» суворо дотримуватися законодавства про поховання, а саме що стосується термінів укладення договорів. Комунальному підприємству надали два місяці, щоб усунути всі порушення.

Варто додати, ритуальна сфера є однією з найбільш криміналізованих і корумпованих у Миколаєві. Незважаючи на досить високі ціни на ритуальні послуги, чимало миколаївців скаржаться на якість роботи місцевих компаній.

Журналісти Nikcenter в розслідуванні з’ясували, що найбільше претензій викликає робота фірм «Довник-Бізнес» та «Літком». Агенти цих фірм одними з перших отримують інформацію про смерть людини і першими приїжджають до родичів. Безпосередній стосунок до обох компаній має Микола Белевят. Серед підприємців, які працюють у ритуальній сфері, поширена думка, що Микола Белевят пов’язаний із кримінальним авторитетом Михайлом Титовим на прізвисько “Мультик”.

Нагадаємо, у Миколаєві затримали поліцейського, який продавав інформацію про небіжчиків. Керівник сектора поліції Миколаєва систематично продавав інформацію ритуальному агентству. Правоохоронець налагодив вигідну співпрацю з менеджером місцевої ритуальної фірми.

антимонопольний комітет, комунунальні підприємства, миколаїв, порушення, ритуальні послуги

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER