На Одещині директор морського підприємства «заборгував» державі понад 8 мільйонів гривень

Компанія з Одещини ухилялася від сплати податків

Керівництво однієї з місцевих компаній в Одеській області викрили у несплаті податків в особливо великому розмірі. Директор підприємства “по чорному” здавав в оренду морське судно.

Про це повідомили в Бюро економічної безпеки, передає Nikcenter.

Відомо, що підприємство займається обслуговуванням водного транспорту в портах України. Проте, протягом останніх двох років компанія не сплачувала податки в повному об’ємі.

«Директор компанії передавав морське судно у платне користування іншим товариствам, не сплачуючи податки з отриманої орендної плати. Таким чином до бюджету не надійшли близько 8,6 млн гривень податків», – йдеться в повідомленні Бюро економічної безпеки.

Хоча, українське законодавство містить обмеження щодо розпорядження морськими суднами в митному режимі. В офісі компанії провели обшуки, під час яких працівники БЕБ знайшли докази незаконної роботи. Наразі директору морського підприємства оголосили підозру в умисному ухиленні від сплати податків. Досудове розслідування продовжується.

Ще одного ухилянта від сплати податків правоохоронці викрили в Одеській області. Власник мережі будівельних компаній вносив неправдиві відомості у податкові звіти. Протягом 2019-2020 років уродженець Вірменії не сплатив до державного бюджету більш як 20 мільйонів гривень.

Варто додати, власника будівельних компаній раніше вже оголошували в розшук, оскільки він перебуває під санкціями Ради національної безпеки і оборони України. Наразі чоловіка оголосили в міжнародний розшук. Поліція намагається розшукати майно підприємця для накладення арешту, щоб відшкодувати державі завдані збитки.

Власник будівельного бізнесу отримав підозри одразу за трьома статтями: підроблення документів для державної реєстрації юридичної особи, ухилення від сплати податків та службовому підробленні.

Нагадаємо, агрофірма депутата з Херсонщини сплачувала податки Росії. Депутата однієї з селищних рад Херсонської області від забороненої партії «ОПЗЖ» викрили на державній зраді. Колишній чиновник перереєстрував власну агрофірму і сплачував податки до російського бюджету.

Раніше повідомлялося, що екс-топменеджер «Укртатнафти» ухилявся від сплати 687 млн грн податків. Керівництво компанії не забезпечило подання декларації та сплати акцизного податку, що призвело до ненадходження коштів до Державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Одеські новини, підприємство, податки, ухилянти

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER