На Миколаївщині посадовець Держпродспоживслужби вимагав 800 доларів за міжнародний сертифікат

В Миколаєві працівник Держпродспоживслужби вимагав хабарі

Правоохоронці викрили корупціонера серед працівників Держпродспоживслужби в Миколаївській області. Посадовець вимагав гроші за оформлення міжнародного ветеринарного сертифіката.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Чиновник отримав гроші за вплив на своїх колег. Місцевий підприємець оплатив за допомогу 31 тисячу гривень. За хабар посадовець повинен був вплинути на прийняття рішень службовцями Держпродспоживслужби.

Зокрема, підприємця цікавило швидке оформлення та видача міжнародних ветеринарних сертифікатів за ввезення до Європейського Союзу меду та інших продуктів бджільництва. Працівника Держпродспоживслужби затримали в липні цього року. Наразі посадовець перебуває під вартою. Чиновнику загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

«Затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з управлінь ГУ Державної служби України в Миколаївській області у вимаганні неправомірної вигоди за здійснення впливу», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Варто додати, влітку Служба безпеки України впіймала на хабарництві працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Вони вимагали чималі кошти від українських компаній, що займаються експортом зерна.

Щомісяця учасники злочинної схеми заробляли понад мільйон доларів. За гроші чиновники обіцяли підприємцям швидке оформлення лабораторних досліджень та сертифікатів на сільгосптовари. Адже без цих документів продаж зерна за кордон був неможливим.

Окрім посадовців Держпродспоживслужби в злочинній схемі брали участь приватні компанії, що здійснюють документальне оформлення вантажів. Підприємці сплачували за перевезення зерна готівкою або на спеціальні банківські рахунки.

Правоохоронцям вдалося зафіксувати отримання посадовцями хабарів на суму понад 45 тисяч доларів. Працівники Держпродспоживслужби намагалися отримати прибуток навіть з «зернового коридору».

Нагадаємо, в Одесі на хабарі викрито посадовця Держпродспоживслужби. Спеціаліст одного з відділів Держпродспоживслужби збирав незаконні кошти з місцевих підприємців.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині керівник Держпродспоживслужби брав хабарі. Очільник вимагав з експортерів гроші, аби пришвидшити оформлення документів, які дозволяють вивозити продукцію за кордон.

корупція, кримінальне провадження, миколаїв, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER