Вимагав грошей від експортерів: на Миколаївщині керівник Держпродспоживслужби брав хабарі

корупція на Миколаївщині

Правоохоронці викрили корупційну схему на Миколаївщині. До неї причетне керівництво Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби. Очільник вимагав з експортерів гроші, аби пришвидшити оформлення документів, які дозволяють вивозити продукцію за кордон.

Про це розповіли у ДБР, передає Nikcenter:

“Посадовець чудово знав, що з початком повномасштабного вторгнення значення для держави експорту сільгосппродукції до ЄС  суттєво виросло. А тому вирішив скористатися ситуацією і «оперативно» налагодив системний заробіток на видачі експортних дозволів”.

Він просив по 300 доларів за кожне авто з експортними продуктами. В іншому випадку погрожував штрафами та блокуванням видачі документів.

“Можлива сума неправомірної вигоди посадовця могла становити біля 500 тис. гривень щомісяця”, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

За попередніми підрахунками, за рік такої “роботи” зловмисник заробив десятки тисяч доларів. Затримати його вдалось під час отримання чергового хабаря.

Додамо, у червні на хабарництві викрили одного з керівників районного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області. Чиновник вимагав гроші з підприємця за безперешкодну торгівлю.

злочин, корупція, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER