Збитки на майже півмільйона гривень: на Миколаївщині судитимуть керівника комунальної установи

Незаконно передали ділянку у Вознесенському районі

Фермерське господарство у Миколаївській області незаконно отримало земельні ділянки завдяки сприянню місцевого чиновника. За свої дії посадовець відповідатиме в суді.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Керівника однієї з комунальних установ Вознесенського району підозрюють у зловживанні службовим становищем. Він передав фермерському господарству 150 гектарів землі, хоча земельні ділянки перебували в постійному користуванні державної установи.

«Службова особа, зловживаючи своїм становищем, діючи умисно в інтересах фермерського господарства, незаконно передала суб’єкту господарювання в користування дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 150 га, що знаходяться в постійному користуванні комунальної установи», – йдеться в повідомленні прокуратури.

В результаті незаконних дій керівника комунальної установи держава зазнала збитків на суму 400 тисяч гривень.

Окрім зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, посадовця обвинувачують ще й у службовому підробленні. Наразі слідство у справі завершено, всі матеріали передано до суду. Покарання керівнику комунальної установи визначить суд.

Варто додати, що нещодавно у власність громади вдалося повернути земельну ділянку на узбережжі Чорного моря, яку незаконно приватизували. Коблівська сільська рада передала у приватну власність земельну ділянку, що розташована у пляжній зоні Чорного моря.

Хоча земля по закону не  підлягала приватизації. Адже прибережні захисні смуги можуть перебувати лише в державній чи комунальній власності.

Миколаївська окружна прокуратура звернулася з позовом до господарського суду щодо повернення земельної ділянки в комунальну власність. Суд повністю погодився з позицією прокуратури та повернув землі водного фонду площею 1000 квадратних метрів.

Нагадаємо, під час пандемії коронавірусу посадовець Одеської міської ради розтратив мільйони гривень на закупівлі медичних генераторів кисню. Вони призначалися для потреб міської лікарні №8.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині передали до суду справу чиновниці, яка закупляла військову техніку за завищеними цінами. Суд розглядатиме справу посадовиці, яка працювала уповноваженою особою з питань публічних закупівель у Вознесенській міській раді.

Вознесенськ, зловживання, кримінал, посадовець, сільськогосподарські землі

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER