Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обвалу мосту в Києві, який ремонтує одеська фірма

Винуватець обвалу Дегтярівського мосту

В суботу, 30 вересня, у Києві обвалилося декілька прольотів Дегтярівського мосту в Києві. Шляхопровід був закритий на реконструкцію протягом останніх місяців. Справою зацікавилися правоохоронці.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає Nikcenter.

Шевченківська окружна прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на об’єкті будівництва шляхопроводу.

Зокрема, на Дегтярівському мосту проводилися роботи з встановлення мостових балок. Однак під час монтажу сьомої балки вона раптово втратила рівновагу і впала на сусідню балку, чим спричинила ланцюгову реакцію.

В результаті решта балок була пошкоджена, частина з них впала на проїжджу частину. На щастя, ніхто з працівників чи перехожих не постраждав. Працівники будівельної компанії  встигли вчасно відреагувати й уникнули поранень.

Поліція детально оглянула місце події та провела допит працівників будівельної компанії, а також комунального підприємства, що є замовником реконструкції, «Київавтодору». Правоохоронці призначили експертизи, які встановлять причини обвалу будівельних конструкцій.

Реконструкцією об’єкту займається фірма з Одеси «Ростдорстрой». Саме на ній як на підряднику лежить відповідальність за проведення робіт на Дегтярівському мосту. За умовами тендеру компанія отримає від столичної влади майже мільярд гривень. Роботи планували завершити до 30 листопада.

Варто додати, неодноразово компанія «Ростдорстрой», що пов’язана з мером Одеси Геннадієм Трухановим, отримувала перемогу в скандальних тендерах, якими нерідко цікавилася Держаудитслужба.

Компанії «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой» отримали три контракти по пів мільярди грн на ремонт мостів на Херсонщині,  зруйнованих під час російського вторгнення. Через порушення під час проведення тендерів Держаудитслужба вже вимагає скасувати два з них.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області в серпні віддала два підряди на капремонт мостів на трасі Р81 Казанка-Снігурівка. Компанії «Укртрансміст» та «Ростдорстрой» без конкурсу отримали на двох понад 172 млн грн.

Нагадаємо, Одеська фірма власним коштом ремонтуватиме в Києві міст, що завалився. У Києві проходила реконструкція Дегтярівського мосту, який після невдало проведених ремонтних робіт впав.

кримінал, міст, Одеські новини, ремонтні роботи, Ростдорстрой, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER