ВАКС дозволив заарештувати колишню помічницю мера Одеси

Помічницю Труханова дозволили заарештувати

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду таки надала дозвіл на арешт експомічниці міського голови Одеси Геннадія Труханова. Альону Попову вважають причетною до схеми розкрадання бюджетних коштів міста.

Про це повідомили в НАБУ, передає Nikcenter.

Рішенням Вищого антикорупційного суду заочно заарештовано посадовицю Одеської міської ради, щодо якої проводиться спеціальне розслідування. Проте, Альона Попова з 2019 року переховується від слідства.

Колишня помічниця Труханова є однією з учасниць злочинної організації, до якої також входять чиновники Одеської міської ради, місцеві депутати та Геннадій Труханов. Офіс Генпрокурора влітку виклав повістки, за якими Альону Попову неодноразово викликали у Вищий антикорупційний суд. Проте, вона жодного разу так і не з’явилася. В злочинній організації Попова відповідала за взаємодію з чиновниками

За версією слідства протягом 2016-2019 року зловмисники розробили схему, що дозволяла привласнити кошти місцевого бюджету та земельні ділянки під забудову. Згодом земля передавалася конкретним забудовникам без проведення конкурсів, що суперечило вимогам законодавства.

Як винагороду члени злочинної організації отримували від забудовників гроші чи нерухомість. Натомість через чиновників і депутатів міської ради підприємці одержували рішення про передачу в оренду їм земельних ділянок.

Через дії злочинної організації громада Одеси протягом трьох років втратила шість земельних ділянок площею понад 15 гектарів. Також з бюджету посадовці привласнили 131 мільйон гривень. Саме цю суму Одеська міська рада виплатила за купівлю нерухомості на ділянці, яку згодом планували використати для розширення кладовища.

Експертиза підтвердила, що загальна сума шкоди завданої територіальній громаді склала 689 мільйонів гривень. Керівником злочинної організації слідство вважає бізнесмена Володимира Галантерніка, який є власником будівельної компанії «Будова».

Нагадаємо, 21 вересня врешті-решт відбулося підготовче засідання Вищого антикорупційного суду в справі привласнення коштів при продажу Одеського заводу «Краян». В розкраданні бюджетних коштів обвинувачують міського голову Одеси Геннадія Труханова та інших чиновників.

Раніше повідомлялося, що міський голова Одеси Геннадій Труханов вийшов зі СІЗО. За нього внесли заставу в 13,42 мільйона гривень. Ці гроші вніс депутат промерської фракції “Довіряй ділам” Дмитро Танцюра.

антикорупційний суд, арешт, кримінальне провадження, Одеські новини, посадовець, Труханов

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER