СБУ викрили корегувальників ракетного удару по селі Гроза на Харківщині

Удар по селу Гроза

5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по селі Гроза в Харківській області. Ракетна атака забрала життя 55 жителів невеличкого села. Правоохоронцям вдалося по «гарячих слідах» вийти на слід зрадників, причетних до трагедії.

Про це повідомили в СБУ, передає Nikcenter.

Корегувальниками ракетного удару виявилися двоє братів – місцевих жителів. Володимир та Дмитро Мамон під час окупації Харківщини працювали на російських загарбників.

За співпрацю з росіянами молоді чоловіки отримали посади в окупаційній адміністрації. Один з братів працював водієм конвойної групи в так званому «управлінні внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області». Інший влаштувався «інспектором дорожньо-патрульної служби».

Перед звільненням Харківщини зрадники разом з сім’ями втекли до Росії, де продовжили працювати на ФСБ. Брати листувалися з місцевими жителями й під виглядом дружніх відносин намагалися з’ясувати, де знаходяться Сили оборони і чи плануються на Харківщині масові заходи.

Братів Мамон зацікавило перепоховання загиблого українського захисника, що мало відбутися в жовтні у селі Гроза.

«При цьому вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов’язково загинуть мирні мешканці – їх знайомі з села Гроза, в тому числі й ті, хто надавав їм інформацію. Дізнавшись точну адресу та час проведення мирного заходу, Володимир Мамон передав ці дані російським окупантам», – розповіли в СБУ.

За допомогою ракетного комплексу «Іскандер-М» російські загарбники вдарили по селу Гроза. В результаті майже всі, хто перебував в приміщенні кафе та магазину загинули.

Варто додати, сьогодні стало відомо про збільшення кількості загиблих у селі Гроза. За допомогою ДНК вдалося ідентифікувати ще двох людей. Таким чином від ракетного удару загинули 55 людей, серед них – дитина.

Володимиру та Дмитру Мамону повідомили підозру в пособництві державі-агресору. СБУ оголосила жителів Харківщини у розшук.

Нагадаємо, росіяни вдарили по продуктовому магазину та кафе на Харківщині під час поминального обіду. 5 жовтня, близько 13 години дня російська армія завдала ракетного удару по селищу Гроза Куп’янського району Харківської області.

Раніше повідомлялося, що вранці 6 жовтня російська армія вчинила новий акт тероризму. Окупанти вдарили по центральній частині Харкова. В Основ’янському районі травмувалося семеро людей, серед постраждалих 11-місячний хлопчик.

державна зрада, загибель, кримінал, Ракетний удар, СБУ, співпраця з окупантами

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER