Росія вдарила по центру Харкова: загинула дитина та 23 людини отримали поранення

Обстріл Харкова 6 жовтня

Вранці 6 жовтня російська армія вчинила новий акт тероризму. Окупанти вдарили по центральній частині Харкова.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов, передає Nikcenter.

Близько  сьомої години ранку російські війська завдали удару по житлових будинках у двох районах Харкова – Основ’янському та Київському. Влучання зафіксовано у 2 багатоквартирних будинках та триповерховому житловому будинку.

В Основ’янському районі травмувалося семеро людей, серед постраждалих 11-місячний хлопчик. Проте рятувальники дістали з-під завалів тіло його 10-річного брата.

«На жаль, є загиблий хлопчик 10 років. Дуже такий жахливий випадок. Це війна, але це житлові будинки, які обстрілює ворог», – розповів мер Харкова.

В Київському районі травмувалося шестеро мирних жителів. Загалом відомо про 23 поранених, триває розбір завалів.

«За попередніми даними, удар був завданий двома ракетами типу «Іскандер». Всі профільні служби працюють на місцях обстрілів», – зазначили в Офісі Генерального прокурора.

За допомогою до медиків звернулися 20 людей. У них діагностували забиття, рани від падіння цегли, каміння та скла. На місці події працюють слідчі та криміналісти, які збирають докази воєнних злочинів Росії. Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

На момент ракетного удару в місті не звучала повітряна тривога. Як пояснив Ігор Терехов, повітряна тривога прозвучала одночасно з вибухами в Харкові, оскільки відстань від запуску ракети була досить малою, і тому не вистачило часу для виявлення цілі.

Варто додати, що у вересні Росія активізувала обстріли Харкова. Зокрема, 27 вересня окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру міста. Під ворожий удар потрапив Холодногірський район Харкова.

Для обстрілу росіяни застосували ракети зенітно-ракетного комплексу С-300. На об’єктах інфраструктури виникла пожежа, проте обійшлося без постраждалих. Зокрема, загорілися електричний трансформатор та будівля виробничого підприємства. Ракети запускалися з території Бєлгородської області.

Нагадаємо, росіяни вдарили по продуктовому магазину та кафе на Харківщині під час поминального обіду. 5 жовтня близько 13 години дня російська армія завдала ракетного удару по селищу Гроза Куп’янського району Харківської області.

багатоповерхівка, дитина, окупанти, постраждалі, Ракетний удар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER