На Миколаївщині фірмі нардепа без тендерів додали 51 млн грн на ремонт мосту на трасі Калинівка-Снігурівка

 

Компанія нардепа Сергія Лабазюка АТ «Ю АР ДІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ» без тендеру отримала додаткові 51 млн грн на ремонт мосту на трасі Т-15-08 Калинівка – Снігурівка. Служба відновлення інфраструктури Миколаївської області збільшила вартість робіт до 145 мільйонів.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на інформацію системи ProZorro.

Перший договір на ремонт цього мосту з «Ю АР ДІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ» укладено у грудні 2022 року. Закупівля була проведена без використання електронної системи.  Хмельницька компанія за 114 млн грн мала зробити проєкт та відремонтувати міст до завершення 2023 року.

Але у серпні сторони погодилися збільшити термін дії договору на рік, а у вересні зменшили його вартість зі 114 до 95 мільйонів. У жовтні підрядник, знову без тендеру, отримав договір на додаткові роботи на цьому ж об’єкті на суму 51 млн грн.

В обґрунтуванні необхідності збільшення вартості ремонту мосту на третину служба відновлення інфраструктури посилається на проєктну документацію. Нагадаємо, проєктні роботи виконувала саме «Ю АР ДІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ».

Акціонерне товариство «Ю АР ДІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ» (донедавна мало назву ПрАТ Хмельницьке ШБУ №56) через ТОВ «Сток-Центр» належить народному депутату з Хмельницької області Сергію Лабазюку. Він входить до групи «За майбутнє», яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським. Його дружина, Віолета Лабазюк, є головою Хмельницької облради.

Напередодні війни компанія увійшла до ТОП-10 підрядників «Великого будівництва».  Лише у Миколаївській області компанія Сергія Лабазюка отримала підрядів на півтора мільярда гривень. До речі, вже у 2023 році «Ю АР ДІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ» отримала від служби відновлення інфраструктури Миколаївської області 98 млн грн. Про це свідчать фактичні видатки департаменту, оприлюднені у Єдиному веб-порталі використання публічних коштів, які Nikcenter проаналізував за допомогою власного чат-бота.  

Раніше ми писали, що за реконструкцію дитсадка у Коблевому заплатять 44 мільйони «улюбленій» фірмі чиновників ОВА, ціни на базові матеріали завищені у 1,5 рази.

міст, Снігурівка, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER