Херсонську «обласну думу» окупанти сформували з випадкових людей – політолог

Депутати окупаційної Херсонської обласної думи

У створеній росіянами на тимчасово окупованій частині Херсонщини «обласній думі» переважна більшість «депутатів» – це випадкові люди, які не мають ніякої ваги в суспільстві. 

Про це йдеться в статті Nikcenter «Комісії» з озброєними охоронцями, пошук людей з українськими паспортами і невідомі «кандидати»: результати російських «виборів» на окупованій Херсонщині». 

За словами політолога, голови Херсонського обласного відділення Комітету виборців України Дементія Білого, серед «обраних» до так званої «обласної думи» немає жодної людини, яка користується авторитетом. Натомість серед «депутатів» опинилися люди з неоднозначною чи навіть скандальною репутацією. 

«Персональний склад так званих «депутатів» говорить сам за себе. Це – люди без якогось потенціалу, перш за все – без вже напрацьованих на момент обрання авторитету і ваги в суспільстві. Когось з них на окупованій частині Херсонщини бояться, але нікого з них не поважають. Хтось має неоднозначну, а то й відверто скандальну репутацію. А більшість – зовсім невідомі люди», – розповів політолог у коментарі Nikcenter. 

Серед тих, хто увійшов до складу «думи» – як російські окупанти, так і місцеві колаборанти, які зрадили Україну заради міфічних посад. 

«У мене таке враження, що росіяни просто сформували «думу» з тих колаборантів, кого вони не можуть якось ефективно використати іншим чином. Бо окупаційна «дума» – лише імітація представницької влади на тимчасово підконтрольній росіянам території, імітація народовладдя, яке здійснюється шляхом «виборів». Звісно, ніякого народовладдя там немає», – додає Дементій Білий. 

До підконтрольної російським окупантам Херсонської «обласної думи» загалом увійшло 36 «депутатів». 28 із них – представляють партію «Єдина Росія», чотири – КПРФ, три – ЛДПР і один – партію «Справедлива Росія – Патріоти – За правду».

Відтак, політсила російського диктатора «Єдина Росія» отримала в окупаційному «парламенті» Херсонщини не просто «контрольний пакет», а безперечне домінування. Решта – вісім «депутатів» із 36, – які є представниками інших партій, не здатні вплинути не те що на результати голосувань, а й навіть на кворум.

Детальніше про тих, хто увійшов до складу окупаційної «думи» та як проходили псевдовибори на Херсонщині, читайте в матеріалі Nikcenter «Комісії» з озброєними охоронцями, пошук людей з українськими паспортами і невідомі «кандидати»: результати російських «виборів» на окупованій Херсонщині». 

Херсонська обласна дума


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER